Köttkontroll behövs men inget kommunalt ansvar att kolla produkter från hela världen

Köttkontroll behövs men inget kommunalt. Efter fusket med kött kommer kraven på kontroll och Staten via livsmedelsverket tycker att det ska vara kommunerna som ska sköta kontrollen.

Det måste vara fel instans. Kommunerna har tillsyn om hälsofrågarna i livsmedel inte om vilka produkter som ingår. Det är fel om alla Sveriges kommuner ska tvingas ta prover och analysera detta.

Den här typen av kontroller ska ske vid fabrik före livsmedel lämnar fabriken. Det är mycket illa att centerpartisten lantbruksministern tycker att den här kontrollen ska ligga på kommunerna. Det är orimligt att varje kommun ska kontrollera varje produkt som finns

Även de som har handlat köttet bland annat Findus som varumärke ska ha ansvar för att det kött de säljer ska vara korrekt märkt. Dessutom ska straffen vara hårda. Det här kött fusket måste bort nu. Okontrollerat livsmedel ska inte få lämna fabriken.

Dessutom är det för många led innan det paketeras. Eu som ska lägga sig allt, stort som smått har ansvaret för detta och med säkerhet finns det säkert fusk med bland annat jordbruksstöd också med liksom andra stödformer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.