Nickals Sandstöm moderaterna smiter undan ansvaret för folkomröstningen som han stöttat

Som jag befarade i går morse visar moderaternas landstingsråd brist på ledarskapsförmåga när han ska avgöra innehållet i den budgeten som är tagen för i år i en folkomröstning hösten 2014 . Då avgör västerbottningarna helheten i landstingspolitiken, helheten i den framtida politiken för landstinget de kommande fyra åren och inte en del i en gammal budget .Det var värre än jag trodde. Självklart förstod jag att de stöttade sin alliansvänner i Dorotea i deras uppror. Uppror är en slogan som använts av mycket radikalare krafter. Nu förstår jag  varför han inte fick vara kvar inom kommunpolitiken. .

 

Nu vill Nicklas Sandström inte stå för konsekvenserna av den folkomröstningen som han och alliansen stöttat. Vart ska han ta igen de 10 miljonerna som folkomröstningen kostar. Det är egentligen de som ska visa hur deras förslag, som ligger utanför budget, ska finansieras. . Men för att slippa visa att de inte vet hur finansieringen ska gå till vill de lägga folkomröstningen samtidigt som valet 2014. Folkomrösta om en gammal budget jag har aldrig hört på maken av dumhet och populism

 

Läggs folkomröstningen då tappar den sin betydelse eftersom vi ju redan då har ett val, där två olika syn på landstingspolitiken läggs fram och där ledarskapet har stor betydelse. Vi skulle då ha ett val plus en folkomröstning om något som är två år gammalt. Sanslöst. Ja rent utav dumt. Vilka delar av sjukvården i Umeå och Skellefteå ska i så fall folkomröstas om eller är den en omfördelning av resurserna i inlandet

 

Hur ställer sig alla som har skrivit under folkomröstningen till det, de som vill att besluten ändras nu på en gång?

 

Skulle besked i frågan vänta till och med valet blir inte förändringarna möjliga förrän 2015.

Det här visar att alliansen egentligen inte bryr sig om vården och de frågor som mer än 20000 människor har krävt en förändring av, utan bara använder folkomröstningen för att förstöra för dem som styr.

 

Nu får det vara slut på lekstugan. Är det så att alliansen röstar för en folkomröstning får de stå för det hela vägen ut och sluta smita undan ansvaret för den. Personligen är jag rädd för en borglig regering i landstingspolitiken efter nästa val men en person som Nicklas Sandström som ordförande för då riskerar vi att regionssjukhuset läggs ner om det ska vara folkomröstningar för några miljoner inom landstingspolitiken.
 

En kommentar

  1. F.d. socialdemokrat

    Hur skulle det vara om du bad dina partikamrater i landstinget att ställa den fråga som 25 000 Västerbottningar har satt sitt namn för att få till stånd i en DEMOKRATISK ordning.( Folkinitiativets syfte är att Västerbottens län ska leve genom säkerställande av trygghet och service, öka inlandets tillväxt och ge hela länet en positiv utveckling.)För att åstadkomma detta föreslås en folkomröstning kring en ny förordning i landstinget som inkluderar ett åtgärdspaket som ”säkerställer sjukvård för alla vilket bland annat innebär att Dorotea sjukstuga får primärvårdsjour och vårdplatser som tidigare och att Åsele får en egen ambulans”. Det är ju som Herr Holmlund säkert vet inte bara 2 sjukvårdsplatser VLL tagit. Det är 4 + att läkarjouren är helt borttagen och att sjukstuga nu kan besökas endast vardagar 08-17. Vad det betyder med de avstånd det är för boende i inlandet tror jag till och med du kan förstå. Borgafjäll – Lycksele 28 mil. Skulle kunna ge en hel del andra exempel men tycker att du borde kunna tänka lite själv. Sen tycker jag att det är ett hån mot den DEMOKRATI som de gamla socialdemokraterna stod för. Erlander, Palme och andra rullar nog i sina gravar om de från sin himmelska tron ser vad som försiggår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.