Regeringen sparar på bättre havsmiljö. Det…

Regeringen sparar på bättre havsmiljö. Det blir helt stopp för nya projekt mot övergödning i havet. Regeringen har skurit ned anslagen till vattenmiljöarbetet. Dessa uppgifter har SVT funnit

Havs- och vattenmyndigheten har beslutat att länsstyrelserna i år måste spara 120 miljoner kronor och bara kan använda 310 miljoner till olika projekt för en bättre vattenmiljö.

I ett internt beslutsunderlag från
länsstyrelserna varnas för att kalkningsprojekt kan läggas ned i förtid och att hoten mot flera fiskarter, som ål och lax, riskerar att öka.

Inte speciellt förvånande för miljöåtgärder har inte stått speciellt högt på den politiska dagordningen under Reinfeldts ledning av regeringen

4 kommentarer

  1. Nina

    Hej Lennart!

    Tyckte att ditt blogginlägg var rätt oväntat då du i stort sett har förespråkat nickelgruvan i Rönnbäck i Tärnafjällen genom din kommentar angående valet av Marie Persson som årets Västerbottning.

    De reglerade älvarna i Sverige står för 60% av övergödningen i Östersjön. En älv som är vattenreglerad renar sig inte på samma sätt som en oreglerad älv.
    Det talar inte direkt för att förlägga öppna dagbrott mitt i och precis intill Umeälven.
    Eller vad säger du?

    /Nina

  2. Lars Gidlöf

    Hejsan.

    Det verkar som om alla politiker, oavsett partifärg, håller bara på med populism.

    Nu skriver du om havsmiljön, men då det pratas om att minska svavlet i fartygsbränsle, då är du inte med på det.

    Sen en annan sak, hur kan Ni politiker uttala er om allt möjligt, inte besitter väl Ni så mycket kunskaper?

    Se på Edward Riedl och Mattias Larsson, när de numera inte kan bemöta kommentarer med fakta, då har de tystnat i svaren.

  3. LENNART HOLMLUND

    Svar till Lars Gidlöf (2013-02-15 07:43)
    Jag tycker gott och väl att man ska minska svaelutsläppen men då ska det göras överallt. Inbillar du dig att det inte kommer att påverka jobben i SVerige om vårt näringsliv får ökade kostnader på säg 25 miljarder för svaveldirektivet. Det blir ont om disel och diselpriserna stiger.

    Du får ursäkta men du vet inte vad du pratar om hur snett svaveldirektivet slår. I medelhavet, det mest nedsmutsade får man köra med en svavelhalt som är 45 gånger högre

  4. LENNART HOLMLUND

    Svar till Nina (2013-02-14 14:06)
    Visst ka nma nbryta Nickel i Rönnbäcken, men de ska ju klara de miljökrav som ställs.

    Älvarna står inte för övergödningen uutan det är det som tillförs älvarna som alla avlopp och gödslingen, Inte vattnet i sig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.