Alliansens reaktioner om kvinnohistoriska….

Alliansens reaktioner om kvinnohistoriska. Det har kommit en massa synpunkter efter att projektledaren på museet sagt upp sig. För det första har vi varit ense om att vi ska ha en styrgrupp som ska leda arbetet men jag vet inte som om Gustavsson delat den uppfattningen.

En ordförande har uppgiften att se till att fattade beslut verkställs. En kommun är en politisk styrd organisation och de som anställs ska jobba efter de riktlinjer som politiken fattar beslut om. Det är förvånande att det finns alliansföreträdare som har annan uppfattning.

Jag blir full i skratt när jag hör att man säger att Tamara styr med Vänsterpolitik. Om jag inte är felininformerad så kommer Gustavsson från vänsterpartiets kansli i Stockholm där hon tidigare jobbat. Vilken politisk uppfattning hon har kan det inte råda tvekan om men politisk uppfattning ska aldrig vara ett hinder för anställning.

Gustavsson anställdes som projektledare för det projekt som Tillväxtverket finanserade och det projektet drivs till sitt sitt slut. Gustavsson anställdes efter projekttiden som tillsvidareanställd.Däremot har det inte varit meningen att hon skulle vara dess verksamhets chef utan den tjänsten ska utannonseras som vi gör med den typen av tjänster

När brevet om uppsägning kom så kontaktade jag den tjänsteman som var Gustavssons chef och fick hennes bild av situationen men även Tamara har jag pratat och jag kan konstatera att bilderna över hur läget varit är stora som en avgrund.

Jag är övertygad om att det kommer att bli en bra verksamhet och att projektet som Gustavsson skulle leda är avslutad och att man anställer en framtida chef och finner museets framtida organisation som även är en uppgift för styrgruppen.

För mig är det inte förvånande att alliansens företrädare vill sticka knivar i ryggen på Tamara som kvinna och vänsterpartist. Men att agera på en anställds uppgift det är märkligt. Man måste ta reda på mera och det är första gången jag hört att man helt litat på en underordnad anställd.

Även om jag vet hur flera av alliansens företrädare tidigare fört fram synpunkter mot anställda och chefer som de ville ha bort men på helt andra orsaker än hur de skött sina jobb men det har även funnits funnits synpunkter på hur man sköter sitt jobb

De anställda som politiken i Umeå fattar beslut om är stadsdirektör men alla andra anställningar hanteras av organisationen själv. Det är regelsystemet och inte ett petande inne i organisationen.

Jag känner igen sättet att kampanja mot något eller några där VK och alliansen går hand i hand.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.