Moderaterna förnyar sin skolpolitik. Det…

Moderaterna förnyar sin skolpolitik. Det var gårdagens budskap(skämt) och det är svårt att se vad den består i. Budbäraren Ågren här i Umeå slår sig för bröstet och hurrar.

Jan Björklund är positiv till förslaget och tycker att Moderaternas förslag om betyg redan från trean är bra. Det är helt i linje med det förslag som
Folkpartiet tidigare lagt fram.
De flesta av de här punkterna är i själva verket redan på gång, säger
Jan Björklund till TT.

Den kravlösa skolpolitik som har
förts tidigare i Sverige har varit en
viktig orsak till de sjunkande resultaten i skolan. Vi måste göra upp med det. Även om många är kritiska till betyg kan vi inte sitta med armarna i kors, säger han.

Vad är då nytt ? Båda partierna sitter i regeringen har kunnat genomföra detta varje år om de velat. Det är bara att konstatera att det är ett sätt att komma ut i media och ingen frågar varför man inte redan gjort det. Jag säger bara gå tillbaka till mina bloggar den 31 januari och 6 februari så hittar du vad vi vill göra inom skolans område i både för och grund liksom gymnasieskolan.

Kom ihåg att resultaten sjunkit i skolan under tiden och dessutom har de genomfört förändringar i gymnasieskolan som sagt skulle bli billigare och då drog de bort pengar från kommunerna för att ha råd att sänka skatten för de som tjänar mest. Staten har inte tagit sitt ansvar att öka resurserna till skolan snarare tvärt om och dessutom har de tvingat lärarna till mer byråkrati och mindre tid till elever

Tänk om det fanns en media som kunde syssla lite med en kritisk granskning av regeringens skolpolitik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.