Fy fasen vad unket TV 4 beter sig. I förrgår…

Fy fasen vad unket TV 4 beter sig. I förrgår meddelade Lars Adaktusson politisk fd. reporter på SVT och andra kanaler att han slutar på TV för att bli kandidat för KD till Europaparlamentet. Han skriver in sig som medlem och lovas att bli partiets kandidat. Som om inte det skulle varit känt vart han sympatier men ingen granskar media

Mygel och dimridåer. Ingen ska ju inbilla mig att han inte varit KD,are förut för jag tror inte att ett parti tar emot en medlemsansökan och lovar personen att bli toppkandidat till Europaparlamentet så där bara från gatan.. Han har självklart varit rädd för att bli avslöjad som KD,are när han gjort sina politiska reportage som journalist och låtsas vara oberoende.

Inte nog med det av sina kollegor på TV4 sitter han i TV soffan dagen efter. Det här bevisar vad jag sagt och skrivit på min blogg att journalister tillhör högeralliansens budbärare av det politiska budskapet. Ni har ju hört hur Adaktusson varit oberoende expert och uttalat sig om andra partier.

En journalist har Självklart som alla andra människor rätt att ha en politisk uppfattning och rätt att kandidera till politiska uppdrag. Däremot är det oerhört falskt att han dagen efter att ha blivit medlem i KD och dessutom av sina kollegor få en reklamplats för sig och sitt parti.

Det finns inte ord för detta unkna beteende, till och med falskt. KD sägs ju vila på grunden av den kristna tron och västerländsk humanism. Jag är glad att jag fick rätt som sedan länge såg att SVT tillhör högeralliansens budbärare. Det är också ett tecken på hur desperata kristdemokraterna är i dagens läge

7 kommentarer

  1. Östen Högman

    Jag har länge haft åsikten att alla så kallade politiska kommentatorer, journalister och statsvetare, borde öppet deklarera var deras politiska sympatier ligger.
    Märkligt är att den ende som omtalas med partibeteckning är statsvetaren Ulf Bjereld, som ju omnämns som ”den socialdemokratiske statsvetaren.” Har aldrig hör att man satt partibeteckning på statsvetaren Jenny Madesten eller journalisten Mats Knutsson eller någon annan.

  2. Anders Nilsson

    Jag är gammal sosse, äldre än dig Lennart och jag har väl hela mitt liv slagits för demokratin, rätten till fria och hemliga val och att arbete, boende och utbildning ska begränsas av partitillhörighet.

    Den heliga rätten tillerkänner jag också mina motståndare hur oenig jag än är i politiska frågor. Hur det är med dig får du väl svara för själv, men av inlägget att döma så är det långt från vad jag tror och kämpar för och som morsan gjorde före mig.

    Politik kan bli rättt så oprydsam, särskilt när drivs av människor med makt.

  3. LENNART HOLMLUND

    Svar till Östen Högman (2013-02-22 10:17)
    Självklart håller jag med dig. vi är väl många som vet vart KG Bergström haft sina sympatier och vad han jobbat med.

    I denna tidning VK sökte ma nen chefredaktör och inte den politiska och då skrev de i annonsen som de jobbade att chefredaktören skulle se till att de liberala ideerna genomsyrade hela tidningen.

    När jag skrev det på min blogg var det flera journalister som reagerade trots att det var en annons jag reagerade på.

    Som tur är så är ju Folkpartiet ett parti på under 10 % och de har däremot kanske 80% av pressen. Jag tolkar det som om att folket är klokare än de som försöker dupera dem

  4. LENNART HOLMLUND

    Svar till Anders Nilsson (2013-02-22 10:25)
    Men snälla du nog måste du ha sett att media idag inte är på en enda millimeter oberodende.

    Det är borgligheten som styr och äger och det finns ingen som granskar media. Det är klart att enligt aktiebolagslagen kan det komma ägardirektiv

    Jag ska lova dig en sak. Den dagen jag slutar som politiker har jag mycket att berätta om media för även de har eller tar sig meddelarfrihet men ingen törs säga något ofentligt för då åker de på sparken ut, Jag har vänner i media och vet mycket väl hur det fungerar på en del redaktioner

  5. Hans B

    Hej Lennart,

    Du påstår i ditt svar till Östen Högman att Folkpartiet skulle ha 80% av journalistkårens sympatier, vad baserar du detta på? Du får nog gå tillbaka till 40-talet för att hitta en tid då folkpartiet var dominerande, men aldrig på dom nivåerna.
    Sanningen är idag att MP och V fortfarande är dominerande med 41 resp 15 %, och när det gäller påståendet att SVT skulle vara alliansens budbärare måste jag tyvärr göra dej besviken, 50% av dess journalistkår sympatiserar med MP,ca 12% med V och 14% med S.

    Att media inte är oberoende är jag helt överens om, men av andra orsaker.
    Att man som journalist har rätt till en politisk åsikt är väl självklart och jag anser inte att man har någon som helst anledning eller skyldighet att deklarera den offentligt.
    Är man politisk reporter, framför allt inom s.k. politiskt oberoende medier, ska man kunna sätta sina egna åsikter åt sidan och på ett professionellt och någotsånär objektivt sätt utföra sitt arbete.
    I motsats till dej tycker jag faktiskt att Lars Adaktusson klarat det och jag hade aldrig kunnat ana att hans sympatier låg hos KD.
    Då finns det värre exempel som t.ex. Erik Fichtelius och hans reportageserie om Göran Persson vilken knappast kan betraktas som objektiv.

  6. LENNART HOLMLUND

    Svar till Hans B (2013-02-25 12:45)
    Men snälla du jag har inte sagt journalisterna utan att de äger 80 % av pressen. Jag förutsätter att de som skriver kommentarer läser vad man skriver

  7. Hans B

    Du har aldrig reflekterat över att det fanns ett visst tolkningsutrymme i ditt inlägg?
    Men OK, då förstår jag vad du menar och du har till stor del rätt, men det förändrar inte det du påstår om SVT. Här finns ju klara belägg för att man domineras totalt av MP + V + S, ändå påstår du att man är alliansens budbärare?
    http://politikfakta.se/2013/03/svts-partisympatier-ett-demokratiskt-problem/
    Att det är ett demokratiskt problem håller jag med dej om, men av en annan orsak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.