Cyperns banker kan gå i konkurs. De som satt in pengar för den låga skattens skull tappar pengarna

Cyperns banker kan gå i konkurs. Det skulle kunna hända om man läser vad som sker där. Alla Ryssar och andra som satt in pengar där kan missta sina tillgångar då bankerna inte har kvar de insatta pengarna. De har gått till annat som Grekiska papper.

Jag blev förvånad över den reaktion som blev på bankskatten. De flesta har väl flyttat pengar dit för att det har varit ett ”skatteparadis” gentemot hemländerna. Ryska pengarna har det spekulerats mycket om att det är penningtvätt av olika sorter. Det sa i alla fall en guide som vi mötte där för 15 år sedan.

Det är väl inte heller otroligt att det finns svarta pengar som placerats där. Det kanske på ett sätt vore hälsosamt att något av dessa skatteflykt länder visade sig vara en dålig affär.

2 kommentarer

  1. Den evige studenten

    Finns alltid svarta pengar beroende vem som identifierar transaktionerna.Turerna kring Umeå Arena etc kan på ett mildare plan exempelvis belysa det. När en upplyst despot får stöd av en gemensam intresse grupp blir styrkan ofantligt stark och ev allmän ekonomisk etik får lämna rum i demokratins namn.
    Leksands ett fn aktuellt exempel.
    Måste erkänna att Du är en riktig kämpe Lennart.

  2. Den evige studenten

    Hej! Du har en utsatt position och verkar kapabel att svara.
    Frågan jag nu ställer: Vem är Du?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.