Detta förbannade fusk med livsmedel som sker och har skett

Detta förbannade fusk med livsmedel som skett. Världen är full av fuskare och det beror på profiten. Största möjliga vinst. .Det går inte en enda dag utan att vi får höra en köttindustri som inte fuskar. Det handlar inte bara om det polska hästköttet utan även gris som sålts som nötkött.

Nu har ett polskt TV program hittat ett systematiskt fusk av en köttgrossist i Polen. Kött som möglat ska ha tvättats och sålts vidare.

Det är många som kan och gör fel i handel med varor Vet inget och kan inte , gör inga kontroller Systemet ska med märkning och ursprung ska vara säkert men kommer det att bli det för allt går att fuska med. Det finns säkert även ett fusk med EU stöd inom slakteribranchen

Förut handlade det mest om att hästkött blandats in i nötköttet och används till färdiglagad mat. För några dagar sedan kom det fram att grossisten Martin och Servera hade fått hästkött som rostbiff som man sålt främst restauranger.

När man nu sett fusket inom köttindustrin var finns garantin på alla andra varor. Det är samma sak med märkningar om sista förbrukningsdag och bäst före datum där man tidigare fann butiker som märkte om förpackningar och satte dit nya datum.

Självklart även där har vinstintressen styrt agerandet. Nu är inte hästkött något dåligt kött och visst slängs det riktigt bara och ätbar mat på grund av datumstämpeln vilket miljömässigt är ett fullständigt vansinne. Hur ska konsumenterna kunna få rätt information om se produkter de köper och hur kommer man åt och straffar fuskarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.