Internationell expertis varnar för Friskolesystemet…

Internationell expertis varnar för Friskolesystemet . Vi har det mest konkuresutsatta och marknadsanpassade systemet för friskolor i hela världen. Internationell skolexperts varnar för konsekvenserna har Sveriges Radio rapporterat den 20 mars.

Det är på tiden att Sverige själva gör en seriös utredning om hur systemet fungerar och inte att utomstående ska se detta. Det driver upp kostnaderna och man har hört många skräckrapporter om den kvalité som skolorna har på utbildningen. Det ser även den kommunala skolan där elever kommit från friskolor med dåliga kunskaper.

Den skolpolitik och de förändringar Björklund har gjort har inte höjt kvalitén i den Svenska skolan utan tvärt om. Det har dessutom uppstått en överkonsumtion av lokaler med systemet vilket tagit pengar från eleverna och undervisningen

3 kommentarer

  1. Micke

    Håller med Lennart.
    Sen kan man börja fundera över hur demokratin i Sverige fungerar då 62% av svenskarna är emot vinstuttag i välfärden och det ändå fortsätter byggas ut?
    Det är väl ändå politikernas ansvar att följa den demokratiska majoriteten?
    Om det fortsätter som det gör nu så är det ju en politisk elit som gör tvärsemot vad svenskarna tycker!

  2. lf

    Jag har följt med i debatten om valfrihet i välfärden.Valfrihet för vem?
    Jag testade detta på en moderat politiker i Lycksele.
    Den gamle skogsarbetaren utan kontakter.Vem väljer åt honom?
    Jo,han kan välja en utomordentlig vård i den offentliga vården,sa moderaten.Ser väljarna skillnaden!
    Detta mina vänner är det mest belysande skillnaden mellan en solidarisk vård och en gräddfil.
    Skall vi idag tillåta att det sker en återgång till 30-talet.
    Mina vänner nu börjar vi en kamp för en solidarisk välfärdspolitik.

  3. Lars Baron

    Läste en krönika i expressen av Anna Dahlberg med titeln ”Sätt Björklund i skolbänken”. Där stod bl.a. något mycket intressant.
    ”Fram till 1990 gick den svenska och finska skolan hand i hand. Skolresultaten var goda och likvärdigheten i skolan var hög. Efter det har Sverige och Finland gjort helt olika vägval.
    Finland fortsatte som tidigare, eller som finländare tydligen brukar säga när de möter sina svenska kollegor: ”Vi kopierade allt som hände i svensk skola, men slutade med det 1990”. Finland ligger i topp och Sverige rasar längre och längre ner för varje år. Hon skriver om en bok av Per Kornhall, tidigare undervisningsråd på Skolverket, med titeln: ”Barnexperimentet: Svensk skola i fritt fall” (Leopard förlag).
     

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.