Liten klimateffekt att köpa närodlad mat….

Liten klimateffekt att köpa närodlad mat. Jag tror vi ständigt luras när det gäller maten, både vad som är nyttigt och miljömässigt bra. I går fick vi höra att det har liten klimateffekt att hålla sig till närodlad mat.

Nu säger forskare på Svenska Miljöinstitutet att ska vi göra en insats för klimatet ska vi i stället tänka på vad vi äter Att handla närodlad mat har relativt liten klimateffekt.

Forskarna slår fast att det viktigaste av allt är att minska köttkonsumtionen och i stället äta mer vegetariskt. Forskarnas beräkningar av utsläppen av växthusgaser för matkassar med olika produkter visade att inköp av närodlad mat i det stora hela bara ger en marginell effekt på växthusgasutsläppen.

Har man inte vetat detta förut ? Hur kan det då vara så att så många driver kampanjer för att vi ska äta så mycket närodlad mat som möjligt och just för att klara klimatomställningen. Vi är för att tala Västerbottniska Vi är dö narre.

Samtidigt finns det andra värderingar som man ska ta med när man handlar. Jag förutsätter att det är slut med alla fuskmärkningar med vilket kött man köper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.