Första Maj med demonstrationer och tal….

Första Maj med demonstrationer och tal. Idag är det arbetarrörelsens dag, dess högtidsdag och det är många människor runt om i världen som går ut och talar om och demonstrerar mot orättvisor och för vilket samhälle man vill se i framtiden.

Glädjande är att det är sol och vackert väder i alla fall här i Umeå även om jag själv ska ta bilen till Robertsfors där jag ska demonstrera och hålla tal. Vi har i år parollen ”Jobb och framtidstro” och under den parollen finns det hur mycket som helst att säga.

Själv fick jag vara med på kongressen och fatta beslut om det framtidskontraktet som kommer att bli basen i vårt program inför valet och det kommer en del i mitt tal att handla om men självklart kommer det med lokala och regionala frågor. I Umeå talar Mickael Damberg som är vår gruppledare i Riksdagen och han kommer även att vara i Hörnefors i kväll.

Gå ut och demonstrera och lyssna på talen. Det är länge sedan det funnits så mycket att ta upp. Ju längre den moderatledda regeringen sitter ju mer ökar klyftorna och ju fler angrepp sker på välfärdssystemet.

Det råder massarbetslöshet och den unga generation får varken jobb eller rätt utbildning för att kunna ta jobb senare. A-kassan är inte den försäkring som var meningen utan den har blivit en nödhjälp, sjukförsäkringen har förstörts och de som tjänar mest har fått enorma skattelättnader. Det har blivit många orättvisor som det finns att demonstrera mot men det går även bra att demonstrera för ett Sverige där folk får utbildning och jobb och för ett rättvisare Sverige.

2 kommentarer

  1. Henrik

    Karl-Petter Thorwaldsson hade varit en bättre partiledare än Stefan Löfven.

    Ps. Går du i pension i år? Ds.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.