SVT Forum en del av moderata kampanjapparaten….

SVT Forum en del av moderata kampanjapparaten. Jag måste i ärlighetens namn stark ifrågasätta hur Svt jobbar. Kom själv hem efter att ha hållit mitt förstamajtal i Robertsfors som var välbesökt med ca 100 personer i tåget och ytterligare ett 30 tal lyssnare o centrumhuset.

Det som gör mig mycket förvånad över är om man kan betrakta TV som opartiskt. När jag kom hem såg jag slutet på på Löfvens tal. Sedan börjar man i en soffa och sitta och analysera Löfvens tal och göra bedömningar om innehållet.

Den analysen får man göra ur ett journalistisk bedömning och granskning med en opartisk bedömning av en moderat riksdagskvinna María Abrahamsson som tidigare var politisk chefredaktör på moderata husorganet Svenska Dagbladet.

Jag har aldrig sett eller att hört att Socialdemokratiska riksdagsman få sitta och analysera moderata tal. Jag tycker inte heller det skulle vara etiskt rätt. SVT har självklart rätt att sända 1 majtalen liksom att de sänder från partiernas kongresser och analyserar det som händer med journalister som är oberoende.

Därmed tycker jag att det är skamligt att en moderat riksdagskvinna ska sitta och analysera våra första majtalare och göra värderingar om hur vår politik ska kunna genomföras då hon inte har ett uns insikt i hur vi tänker och hur vi ska genomföra vår politik.

En person som ser den moderata politiken som den enda vägens politik. Vi vet att den moderata politiken har lett till massarbetslöshet och att ungdomsarbetslösheten är rekordhög även med Europeiska mått mätt.

De skyller allt på finanskrisen men det är inte den som urholkat A-kassan, inte skurit i arbetsmarknadsutbildningen, inte sänkt skatterna. Då de inte skyller på finanskrisen skyller de att arbetslösheten beror på för mycket trygghet och att inte människor söker jobb. Sanningen är att det finns inga jobb att söka.

Den moderata politiken har skapat massarbetslöshet och utanförskap och gjort kraftiga ingrepp i välfärden och då får en riksdagskvinna från moderaterna sitta och vara expert kommentator åt SVT. Det är dålig journalistik

8 kommentarer

  1. Micke

    Helt rätt Lennart.

    Har själv frågat SVT samma fråga men fick inget svar.

    SVT är partiska i regeringens favör vilket är väldigt allvarligt för demokratin i Sverige.

  2. Britta Sethson

    Hoppas att första maj mötet var bra där i Robertsfors. I Umeå var det strålande bra väder och mycket folk ute och bra tal från Apberget.

  3. Invandrare

    Bra Lennart, att någon tar bladet ur mun och visar hur illa medias neutralitet ser ut. Borta är den stolthet som journalister tidigare hade i ryggmärgen. Nu står de ofta på bästa sändningstid och intervjuar varandra vad är det för trovärdighet.

    Fortsätt med ditt ifrågasättande av media det visar att du tillhör de få som vågar stå upp mot denna borgerliga snedvridning av Svt och andra mediera arbetssätt.

  4. Torbjörn

    De går alltid igenom alla tal som betydelsefulla politiker gör.

    De kommenterar alla tal som genomförs i Almedalen och även alla 1:a maj tal av betydelsefulla individer.

    Problemet är att Moderaterna inte ger några 1:a majtal, därför får du inte se sossar som kommenterar deras tal.

    Det borde ha varit intressant att se högsta hönset på ”Svenskt näringsliv” gå ett demonstrationståg på arbetarnas högtidsdag.

    Jag väntar bara att min parti ska sätta igång med sina tåg, Umeå behöver det.

    SD2014.

  5. Sam

    Och du hade inte ens tänkt nämna det faktum att det inte BARA var hon som analyserade talen utan också en aftonbladetsosse?

  6. LENNART HOLMLUND

    Svar till Torbjörn (2013-05-01 21:19)
    Trots att du inte törs skriva under en riktig mailadress och annonut ska jag kommentera din kommentar. Jag hoppas verkligen att ett parti som är främlingsfientligt inte kommer in i fullmäktige i Umeå

  7. LENNART HOLMLUND

    Svar till Invandrare (2013-05-01 20:55)
    Det kan du lita på att jag gör och trots att det finns en professor på Universitetet som tycker att det fria ordet bara gäller andra inklusive han själv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.