Allan Fjällström bör kolla fakta bättre….

Allan Fjällström bör kolla fakta bättre. I dagens VK har han skrivit en artikel där jag anklagas för jäv. I den beskriver han detaljplaneförslaget om kvarteret Plåtslagaren. Han skriver att Länsstyrelsen upphävde detaljplanen och att jag tyckte Länsstyrelsen gjorde fel.

Däremot glömde han helt bort att tala om att Byggnadsnämnden och kommunen fick rätt av regeringen. Tänk att även jag fick rätt av den borgliga regeringen på den kritik jag fört fram om Länsstyrelsens agerande i det planärendet.

Regeringen sa att Länsstyrelsen gjorde fel då de i det första beslutet inte svarat på de synpunkter som de som överklagat framfört och skickade ärendet tillbaka för beslut. Regeringen tyckte i yttrandet att det fanns inget fel i kommunens hantering.

Länsstyrelsen avslog då de överklagandes synpunkter och gav Byggnadsnämnden och kommunen rätt.
I Fjällströms artikel framgår inte detta med ett enda ord om att
Byggnadsnämndens politiska majoritet fick rätt trots att de hade en annan uppfattning än tjänstemännen. Det stred inte heller mot översiktsplan och riksintresset för kulturmiljön. Föreningen för Byggnadskultur hade i yttrande sagt att planförslaget inte var förenligt med riksintresset.

Fjällström har inte behövt lägga ned mycket krut på detta ärende för att redovisa det som hände för det har tidigare beskrivits helt rätt av kollegor på VK. Tror att det var sommaren 2012.

Det är viktigt att beskrivningen av den här typen av ärenden blir rätt. Länsstyrelsen fick backa och detaljplan vann laga kraft precis enligt det förslag som både Byggnads nämnden och Kommunfullmäktige sagt.

Rätt ska vara rätt och det gäller att hela sanningen kommer fram. Striden avgjordes inte slutligen som det beskrivs i artikeln att planen avslogs utan den vann laga kraft och fastigheten får bebyggas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.