Har centerpartiet någon framtid……….Nu…

Har centerpartiet någon framtid……….Nu tänker jag inre bara på att deras siffror var låga i de senaste oppinionsundersökningarna . De kan ju alltid svänga åt olika håll. Det jag tänker på är de unga som snart kommer att ta över i partiet och den syn de har på narkotika.

CUF Centerns ungdomsförbund röstade på sin stämma ja till att legalisera cannabis och man sade ja med röstsiffrorna 62-49. Tidigare har en majoritet varit emot förslaget. Det starkaste argumentet för en legalisering är att dagens förbud inte fungerar.

Den officiella linje blir nu att
cannabis bör jämställas med alkohol. Det innebär att man erkänner att det finns hälsorisker men att de kan hanteras på samma sätt som riskerna med
alkohol. Centerpartiet stödjer inte
CUF om att legalisera cannabis.

Det är dåliga argument och tänk hur många som skulle bli beroende av narkotika om man lagligt får köpa cannabis . Först kom förslag om månggifte och nu beslut om att legalisera cannabis. Det visar på ett parti på väg mot sönderfall.

4 kommentarer

  1. Filip Sandström

    Ditt argument är att det är dåliga argument från centerpartiets sida, så jag är rädd att du är ute och cyklar. Har du ett endaste annat argument så finns det säkert att läsa i någon bok du fick som liten, inte helt omöjligt en sprutnarkoman på bilden med en bildtext NARKOTIKA MÖRDAR.

    Det kommer en dag i Mitt liv då cannabis är legalt och säljs precis som alkohol. Det kommer ta många år till här i Sverige men det har hänt väldigt mycket senaste 5-6åren.. En så här stor samhällslögn som är baserad på propaganda höll jättebra innan internet. Missförstå mig inte nu, tror inte att cannabis är guds gåva. Men en stat som enhälligt hävdar att alkohol är okej och cannabis LIVSFARLIGT(läs: olagligt) tappar sin trovärdighet i så många andra hänseenden.

  2. E

    Dessa förslag handlar om att myndiga personer själva ska ha friheten att avgöra vad som är bäst för dem. Vem är du och säga att månggifte är dåligt? Det är ytterst oseriöst av politiker att förbjuda aktiviteter som inte skadar någon eller ens påverkar dig. Det är frivilliga människor som vill leva tillsammans, vad är det som är dåligt?

    Du tror alltså på fullaste allvar att om cannabis skulle bli lagligt skulle andra droger öka lavinartat? I vilken verklighet lever du? Utbildade människor vet att det är stor skillnad på cannabis och tex kokain, amfetamin, heroin etc. Väldigt stor skillnad!

    Det finns en äldre generation i Sverige som aldrig kommer förstå att cannabis kan likställas med alkohol. Att riskerna är på likvärdig nivå. Det är dessa personer som måste ut ur politiken så vi kan börja röra oss framåt. Sverige är långt efter många andra länder i en progressiv drogpolitik. Portugal borde vara en ledstjärna för Sverige till att börja med. De har en mycket bättre drogpolitik än vad vi har här.

    Om du vill att personer ska ta dig seriöst kanske du även borde stödja dina argument på seriös fakta. Flertalet studier har nämligen motbevisat din position i frågan. Nu är det bara du som vill förhindra myndiga personer att ta egna val. Du är en moraltant som man brukar säga. Du kan inte förstå dig på det och då ska det vara förbjudet. Läs på och kom tillbaka med ett något nyanserat inlägg.

  3. Sam Christiansson

    Haha… jag tror att Lennart menar att det är cannabisen som är ”narkotikan”! Och enligt vår gällande lagstiftning ÄR den här drogen ju narkotikaklassad, vilket är ett skämt i sig. För att vara ett narkotikum, ska drogen ifråga efter en tids ihärdig konsumtion skapa sådana kroppsliga förändringar att konsumenten helt enkelt inte KAN vara utan den för att känna sig normal. Det stämmer bra beträffande opiater (opium, morfin, heroin och alkohol, som kan anses vara den lättaste formen av opiater), men det stämmer definitivt inte på cannabis! Där handlar det i så fall om ett psykologiskt beroende- inte ett fysiskt.
    För övrigt instämmer jag helt i vad E och Filip skriver.
    Dessutom vill jag erinra om att alkoholen, den potentiellt dödliga drogen som är legal, skördar många liv i trafiken, ger upphov till våld och misshandel, alkoholrelaterade sjukdomar etc. Detta kostar samhället multum. Cannabis, däremot har en sömn- och rogivande effekt om man överkonsumerat drogen. Den har skördat 0 dödsoffer genom överdoser, medan de dödsfall som alkoholen bidragit till är i det närmaste oräkneliga.
    Slutligen; vad opinionsundersökningarna (korrekt stavning ;)) anbelangar, så noterade jag att (c) ökat till 4,2 vid en färsk gallupundersökning.
    http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=515&blogg=60239
    Kan det månne vara drogliberaler som räddar det forna Bondeförbundet..?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.