Så tar vi en blogg med lite privata reflektioner

Så tar vi en blogg med lite privata reflektioner. Den här bloggen skrev jag i går kväll efter att ha sett en dokumentär om Ingemar Johansson. Han blev världsmästare den 27,e Juni 1959 inte så många veckor före flyttlasset gick till Umeå och Borgvägen 20. Jag minns båda sakerna som det vore igår, boxning via en knastrande radio och tror att det var via kortvåg och Radio Luxemburg jag följde matchen.

Vilken härlig känsla att flytta från Långvattnet och har inte ångrat det en sekund för det har varit mycket man fått vara med om även om barndomshemmet finns kvar som Magnus äger och fick det av min far. Vi nyttjar det och själv håller jag på med potatis odling och ogräset och mjöldagg ett orosmoment . Skogen behöver även ses till men byn kommer att dö ut. Då kände jag att orken var för dålig så jag har tagit upp stavgången igen

Men vad mycket positivt det blev från första dagen i Umeå . Det blev minigolf , ungdomsgård, idrott, jobb, fack och sedan 1988 politik och byggandet av ett Umeå för framtiden. Även om det är för många som försöker sätta käppar i hjulet genom att överklaga går Umeå framåt.

I går var jag uppe på Coop Forum och det tog lång tid och det många som ville prata. Jag slickar i mig det beröm jag fått för det jag gjort för Umeå och till och med från fd aktiva från andra partier Många andra bekanta och obekanta vill prata och därför tog det lång tid att handla. Vanliga spörsmål, du får inte sluta Lennart, slutar du Lennart och varför är den vanligaste frågan Men jag hade dessutom ett långt samtal med Toini Gustavsson Rönnlund Os guldmedaljlör på skidor och då är det självklart skidåkning det handlar om och framtiden för Umeå som slidåkarstad.

Jag kan berätta att nu under juli är det arbete som ska görs i potatislandet, jag gör det på gammalt sätt med potatisgräv och kanske även lite röjning i skogen Då kände jag att jag måste träna lite så jag har tagit upp stavgången igen och då får man möjlighet att tänka till.

Har varit i Almedalen de fyra fem kilometrarna in till samhället cyklade jag och jag förvånades över det dåliga trafikvettet de flesta gångare och motionärer har. Det är illa när kanske enbart 10 % vet att när man går på en gång och cykelbana så SKA man gå på vänster sida självklart för att möta cyklister som kommer på höger sida. Det är enda chansen för en gångare att se de cyklister man möter.

Slutligen hörs det oroande att det är brist på bin i stort sett hela världen och dör de ut vem ska då sköta polineringen av alla blommor som behövs för vår överlevnad. Om det är sjukdomar eller gifter tvistar de lärde om men de som haft bikupor i Långvattnet har slutat då björnen inte låter de vara i fred

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.