Två höjdare på sportfronten i går och lite om spelmonopolen

Två höjdare på sportfronten i går och lite om spelmonopolet. Jag tycker de Svenska fotbollsdamerna gjorde en bra match i går och vann mot finskorna överlägset. De var bättre i allt och nu gäller det att slå Italienskorna Seger och man vinner gruppen. Hoppas bara att man slapp skador i går.

Den stora prestationen gjorde ändå Åke Svanstedt med stjärnhästen Sebastian K som vann Årjängs sprinterlopp överlägset trots start från bakspår på tiden 1. 09,6 inte långt ifrån 60 km i timmen var den fart han höll. Det är synd att Åke lämnar Sverige för USA då han säger sig vara less på att åka runt Sverige varje dag.

Jag tror travet har svåra tider då bolag som ligger i andra länder får härja fritt och använda det Svenska travets tävlingar till sitt eget spel utan att vara med och finansiera travet. Travets intäkter kommer från spelet och det avtal som finns med staten via ATG.

Det avtalet måste ge mera till travet för när spelet sjunkit framför allt på grund av att andra bolag stulit loppen så minskar prispengarna till travet. Både de flesta tränare och hästägare lever under knappa förhållanden. Att ta bort spelmonopolet vore dödsstöten för svensk travsport om man inte reglerar det så alla spelbolag ska betala lika mycket till sporten. Det är samma sak med Svenska Spel. Låt monopolet vara kvar för idrotten och travets skull

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.