Svarta söndagen för världens friidrott i går

Svarta söndagen för världens friidrott i går. Det är bra att fuskarna åker dit men sex avslöjade på en söndag är i mesta laget. Helgen har därför varit en svart dag för friidrotten. Först åker Tyson Gay dit och han är som bekant från USA och i år varit snabbaste på 100 meter med tiden 9,75 och 200 på 19,74. Nu är han borta från VM.

Han nekar inte utan har sagt så här. -Jag har ingen sabotagehistoria. Jag litade på någon som svek mig, säger Gay med tårar i ögonen till AP. Det går inte att tolka på annat sätt än att han visste om det och någon sagt att det inte går att upptäcka.

Nyheten om Gay hinner inte mer än komma ut så är det utterligare 2 sprinters från Jamaica och tre från teknikgrenar som åkte dit då Asafa Powell och de andra som deltog på en lokal tävling befanns dopade.

När man hör vad han säger så funderar man vad han visste. Så här han har sagt . ”Jag har aldrig medvetet tagit några kosttillskott eller substanser som bryter mot några regler”, skriver Powell och fortsätter: ”Jag är varken nu, eller har varit en fuskare”.

Man får ju tro vad man vill när man hör och läser vad de säger. Det ämne som de senare använt heter oxilofrine. Den andre sprintern som åkte dit heter Sheron Simpsson som är OS silvermedaljör vid London tävlingarna och stafett Guld 2004 i Aten. Vad de tre andra heter kommer väl senare. De här lära alla tillhöra samma träningsgrupp.

Jamaica har varit mycket framgångsrika inom friidrotten och visst har man funderat över hur många stjärnor landet fått fram. Nu får vi verkligen hoppas att ikonen Bolt är vit men numera törs man aldrig lita på något utan bara hoppas.

Det har säkert blivit alldeles för mycket pengar i omlopp och då finns ingen hejd på fusket. Som tur är åker de förr eller senare dit men det här är fruktansvärt för alla unga som har dessa stjärnor som förebilder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.