Nu är Juli månad i det närmaste slut

Nu är Juli månad i det närmaste slut

Nu är Juli månad i det närmaste slut. Slutet gott allting gott. Månaden har avslutats med mycket varmt och soligt väder, det har varit riktigt hett. Annars efter en fin maj månad har det varit blåsigt och kallt även om det även under den varma tiden varit kyligt på nätterna.

Den varma majmånaden har gjort att det har växt bra och bönderna fick allt klart att skörda minst två veckor tidigare än normalt. Som ni ser på bilden är även fikusen mer än full av blommor. Min potatis har också blommat och vi har fått äta ”färskpären”. Jag satte en tidig mandelpotatis sort som har vuxit bra men även en tidig rundpotatis . Den senare hade dock inte mycket smak i sig kan kallas ”grispären”. Idag blir det att stänga ute fåglarna från de röda vinbären och apropå bär är det gott om dem i skog och mark.

Jag har även som jag berättat tidigare återupptagit stavgången och har nått 30 timmar under Juli. Flåset börja komma i gång. Promenader ger även tid att lyssna på radion och idag hörde jag den framgångsrikaste kommunpolitikern Vänsterpartiet har, Stig Henriksson i Fagersta som har haft egen majoritet sedan början 2000 talet ge lovord över LOVen som han infört. Han tycker det de gamla bör själv få välja vilka som ska sköta om en när det gäller de mest intima delarna

Han såg inga som helst problem utan tyckte att det var viktigt att få välja vilja som ska sköta om en när man blir gammal. Ett bra system där individen väljer sa han och slippa det krångliga upphandlingssystemen. Jag tror vi var den kommun som var först ute men vi kalkar det inte LOV utan eget val. Det finns vänsterpartister som också är kloka som Stig och satsar på företagande och även har sänkt skatter. Så resonerar inte de flesta V-are . De diskuterar bara hur mycket resurser man ska förbruka inte hur de skapas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.