Sälkött är en riktigt god delikatess

Sälkött är en riktigt god delikatess

Sälkött är en riktigt god delikatess. Har gjort ett besök på Kvarkenfisk som ligger ute på Rovögern dit man tar sig genom att köra till Täfteå och sedan så långt ut mot havet det går att köra.

Där serverar man mat på vad havet utanför ger och jag måste säga att det var en upplevelse att äta den fisksoppa som de serverade. Vårt barnbarn gick på fiskpinnar på abborre som var fisk stekt på en pinne och även hon var riktigt nöjd.

Jag fick även möjligheten att smaka på rökt sälkött och på bilden ser ni mig tillsammans med kocken . Han har bidragit till den kokbok som togs fram av Kvarkenrådet. Jag var själv i högsta grad involverad i att säl fick börja jagas eftersom det var för gott om dem. Vi valde då ett projekt där där hela djuret togs tillvara och då fann kockarna att den är en riktig delikatess rökt. Det är som med mycket annat att det får inte bli för många sälar för då försvinner fisket

Jag tycker det är bra med den näringsverksamhet som uppstår ute i havsbandet och att vi kan få tag i fisk från regionen. Jag kan gott rekommendera att åka dit och äta en lunch eller på en buffé någon kväll för vid det senare alternativet kan det finnas säl att smaka

När du åker dit så finns en annan näringsidkare för som sysslar med heminredningar Borghälla gård som kan vara värt ett besök eller så kan de som åker dit besöka Kvarkenfisk. En kommunen behöver även den sortens näringsidkare som finns där på väg ut mot havet och är ett bra komplement till den handel som finns i de centrala delarna av Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.