Ska Näslund straffas igen av Länsstyrelsen

Ska Näslund straffas igen av Länsstyrelsen. Nu har Länsstyrelsen än en gång tagit in en plan till prövning där Näslunds FAstigheter vill bygga och det gör även kommunen Förra gången var det kv Plåtslagaren där jag själv bor. Den gången gällde det flera saker och att kommunen tolkat regler fel. Ärendet överklagades och regeringen tyckte det var kommunen som gjort rätt och tagit fram en detaljplan där man tagit all hänsyn som man ska göra i en detaljplan

Då skickades ärendet tillbaka till Länsstyrelsen igen och regeringen sa att de skulle behandla sakfrågan som de inte hade gjort och bemöta de som hade överklagat. Inte något annat. Nu finns en gällande detaljplan där. Det tog massor med år och fastighetsägaren ville ta sitt ansvar och producera fler lägenheter och fick kosta på mycket utredningar som kommer att drabba hyresgästerna. Allt som hittas på och blir dyrare är det hyresgästerna som får betala. Regeringen vill inte kommunerna ska skapa särkrav och kommer med lag på detta.

Denna gång vill Näslund komplettera ett område där han redan har lägenheter nära vattentornet på Teg. Ett område som sedan länge är bebyggt och där det tidigare skett kompletteringsbebyggelse. Fullmäktige som antog planen tyckte det var ett bra förslag som hjälper till att klara bostadsbristen och utvecklar Teg. Det fanns inga stora invändningar under planarbetet och Umeå är i behov av hyresrätter vilken Näslunds fastigheter skulle bygga. Alla som jag träffat sedan beskedet är minst sagt lika förvånad som jag blev.

Det känns ärligt talat som om man vill straffa bolaget för förra gången. Länstyrelsen vill samtidigt att vi ska ta emot fler flyktingar vilket vi sagt att vi inte kan på grund av bostadsbristen. Nu får vi se vad de gör åt ärendet, men självklart kommer vi att överklaga detta om det inte går väg.

Regeringen vidtar åtgärder för att få igång bostadsbyggandet man ska ändra de så kallade bullerreglerna för att det ska skeLänsstyrelsen gör allt för att bromsa bostadsbyggandet. De som handlägger ärendena har ett förflutet i Umeå kommun och vi politiker delade inte alltid deras synpunkter men när de kommer till länsstyrelsen som är en förlegad demokratisk konstruktion där kan enskilda tjänstemän ta sig en maktfunktion och besluta över demokratiskt fattade beslut.

Man kan undra vad de skulle göra om allt byggande upphörde för går det inte att bygga på Mungon går det mest troligt inte att bygga bostäder i Umeå. Vi har en föråldrad lagstiftning som gör att det inte byggs fler lägenheter. Inomhus finns det inte några som helst problem med buller och i området finns flera hundra lägenheter som är byggda med buller krav som är betydligt lägre än de som nu ska kompletteras i området. Så får det inte gå till om man ska bygga en stad som är långsiktigt hållbar

En kommentar

  1. Missnöjd byggare i Umeå kommun

    Har själv ett företag inom byggsektorn och ärligt talat så har man gett upp om att bygga överhuvudtaget i Umeå har övergått till att bli underleverantör åt riksbyggarna. Tror att dom som jobbar inom bygglov mm skulle oavsett vad dom hade haft för sysselsättning inom vår kommun hade legat på våran skattsedel. Antigen hade dom plockat skräp på stan med oranga västar eller beviljat eller icke beviljat bygglov. Sparka hela bunten tycker jag. När det kommer in någon som vill bygga i våran kommun ska dom bocka pannan blodig för att någon vill göra något. Istället gör man allt för att hitta fel. Finns en lösning på detta och det skulle vara om man heter Olsson i efternamn. Nä allvarligt sparka hela bunten och anställ folk från privat sektor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.