Bistånd har utgått till biståndsministern

Bistånd har utgått till biståndsministern. Så enkelt som det låter, är det. Ekot har avslöjat att den moderate biståndsministern Gunilla Carlsson låtit biståndsmedel finansiera sin egen och statssekreterarens lön. Enligt Ekot rör det sig inte om några små pengar utan hela 20 miljoner kronor. Pengar som enligt riksdagsbeslut kunnat gå till demokratiarbete i Afrika eller till flyktingar i Syrien.

Så här skrev hon i DN debatt i våras ”Som biståndsminister är jag tydlig med att biståndet ska gå till människor som lever i fattigdom, och till att förbättra fattiga människors möjligheter. 

Hon åkte ur regeringen bara för någon vecka sedan med helt andra motiv än att ha använt pengarna på ett felaktigt sätt. Jag tror jag har fog om jag säger att troligen var det för detta och det hade kommit fram under den granskning som Ekot gjort för det tar säkert tid och gjordes inte i går. Trots detta väcker inte detta då starka reaktioner i media och något drev mot Reinfeldt har ännu inte synts till.

Jag har inte ännu sett frågan till Reinfeldt även om han nu är i FN som skulle lyda ungefär så här. Var det detta som var orsaken till att du sparkade Gunilla Carlsson. Jag hörde hur förvånad flera moderater var när de hörde att hon fick gå ur regeringen för någon vecka sedan. Han har haft problem Reinfeldt under sina 7 år då många moderater fått lämna regeringen då de inte haft rent mjöl i påsen. Jag tycker det är ovanligt tyst från andra partier där biståndet varit en angelägen fråga som hos Folkpartiet.

Vilket liv och vilket drev det skulle ha varit i media och hos andra partier om det varit en Socialdemokrat som gjort på detta sätt. Hur har det varit om det varit Mona Sahlin ? Det är tydligt att de etiska kraven på moderaterna ser ut på ett annat sätt. Jag tycker det är skandal och det måste redas ut vilka som är ansvarig för att detta skett.

Låt inte Reinfeldt trollla bort sitt ansvar. Han var snabb på att kritisera Polisen som registrerat romer men om det som sker inom regeringen tiger han precis som media

En kommentar

 1. Bertil

  Det är lustigt med våran statsminister, Han säger sossarna vill höja bidragen
  Man undrar vad är det för fel på det. Hur många liv har alla dessa utförsäkringar av sjuka åsamkat.
  Eller i lidande och ökat sjukvård. Eller utförsäkringar av arbetslösa, dåliga ersättningar och slavarbete.
  Varför ryter ingen till om detta så ordentligt så det hörs.
  Sossarna är ju otäckt fega.

  Jag ser ingen större ärlighet att ta från biståndsbidrag och ge det som lön till Ministrar.
  Hur många liv har det skördat när de med de behoven fick svälta ihjäl istället.

  Sedan på detta så tar man från sjukas, arbetslösa pengar som de avstått ifrån vid löneuppgörelse
  som sedan skulle vara sociala skydd och tar det till enorma skattesänkningar för de man kallar löntagarna. över 400 miljarder.

  I gengäld vad som verkligen är bidrag som inte betalats i lönerförhandligar och som definitivt inte högavlönade inbetalat till är de bidrag man får för att man ska få städat efter sina fyllefester.

  Så missbruket i retoriken när Reinfeldt talar är kort sagt uppsenedeväckande. Men ingen bryr sig ingen reagerar . VARFÖR?

  Enbart hur retorik förs borde i sig vara en stor politisk debatt om.
  Sättet att via ord, tal, text, s.k forskning missbruka och undanhålla sanningen
  är ett allvarligt politiskt problem som fullkomligt exploderat sedan 2006.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.