Travet i Norrland får storstryk av sin egen organisation

Travet ska spara massor med pengar de kommade året och det är många travtävlingar som försvinner i hela landet
Så här ser det ut längst i norr där 20 tävlingsdagar bantas bort av de 49 dagar som ska bort i hela Sverigen.

Boden 31, -4 tävlingstillfällen. Skellefteå 16, -2 tävlingstillfällen. Umeå 23, -5 Solänget 11, -2, Dannero 12, -2 Östersund 25, -5. Sommarbanaorna får oförändrat antal dagar och Sundsvall får behålla sina 50 dagar. Vart ska Boden få sina hästar från då många från närområdet försvinner även om de klarar sig hyfsat

Det finns ju flera orsaker till att det måste fram besparingar och det är att det inte går att komma fram med ett avtal som passar både staten och travet och kommer man inte fram är risken att travet är en utdöende närin och att staten dessutom i nästa skede tappar stora intäkter. Regeringen har ju sagt att man vill avskaffa spelmonopolet och då är sporten död

Det kan det bli en då för vem i Norrland vill satsa på dyra hästar när tävlingstillfällena blir betdyligt färre. Jag tror det är dit man egentligen vill och det har vi sett tidigare. Det är bara två år sedan man slog fast att Umåker skulle vara en åretruntbana. 23 dagarar är för lite för en åretruntbana

Det kommer inte heller att finnas sällskap som har råd att utveckla sporten och anläggningarna som är dyra att hålla igån när dessa kostnader ska belasta allt färrre travdagar att slå ut kostanden på.

Det här är ett klnivstick i ett sällskap som satsat inte minst på att göra banan bra ur djuskyddssynpunkt. Man också konstera att publiken håller på att svika banorna och det är många dagar på året det är nästan öde med folk på Solvalla. Jag tror det som man nu håller på med är den näst sista dolken i ryggen på travet inte minst i Norrland, den andra kommer när staten inte vill vara med på minst samma sätt som tidigare och det leder också till att många tusen människor blir utan jobb

3 kommentarer

 1. Bertil

  Borde inte detta vara en fråga för Borg.
  För hästsporten borde han kunna göra nåt.
  Han tillhör ju själv hästsvanssläktet så varför inte rejäla skattesänkningar
  från hans sida till hästsporten. Han får väl ta det från utdöende bönder .

  Eller kanske det bästa!? Varför inte från sossarnas sida sätta Borg i galopp så han skenar iväg
  snavar över nåt hinder och får medelst Socialdemokratisk hjälp förpassas i nåt gruvhål där han får jobba och göra rätt för sig tills Pensionsåldern på 75 år passeras.

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Borg tillhör nog inte hästsvassläktet och ajg tror egentligen ha nvill ha kvar spelmonopolet för det ger skatteintäkter. Att argumenterad så för ett par år sedan på en moderat stämma som jag såg delvis på TV. Hästnäringen är en stor näring, ta bara de som jobbar i den, ta alla som säljer grejer, ta jordbruksdelen med flera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.