Utanförskapet ökar med högerregeringen

Utanförskapet ökar med högerregeringen. Det blir svårare och svårare för varje dag att få jobb för de mest utsatta på arbetsmarknaden. De senaste 10 åren har de arbetslösa blivit 106 000 fler och av dessa kommer hela 103 000 från grupper som har svårast att få jobb

Till de mest utsatta räknar AF dem som är över 55 år, har låg utbildning,
inte är födda i Europa eller har en funktionsnedsättning. -Vi ser eländet i Europa i dag, och även Sverige har fått en för hög strukturarbetslöshet, säger Tord Strannefors, prognoschef på AF.

-Det innebär att allt för mångamänniskor riskerar ett livslångthandikapp på arbetsmarknaden. Det betyder sämre inkomster men också sämre hälsa för de här individerna, fortsätter Tord Strannefors.

Tittar man tillbaka i tiden så för 10 år sedan var de utsatta hälften av de som inte hade något arbete, i år landar man på 60% och nästa år tror man att siffran blir 70 %

Det är ett stort problem att en sådan stor grupp står utanför arbetsmarknaden och även om konjunkturen svänger kommer dessa människor ha svårt att få jobb.

Regeringen har inte gett rätt verktyg i verktygslådan för att råda bot mot utanförskapet . De har sänkt Akassan så de har mindre att leva på om de inte redan är utförsäkrade och tvingas gå till kommunen för att få socialbidrag eller försörjningsstöd som det egentligen heter. Vi är på väg att med stormsteg få ett Sverige som slits isär. Jobbskatteavdrag hjälper inte den här gruppen människor utan endast aktiva insatser anpassade till individen hjälper

3 kommentarer

  1. Nils-Eric Johansson

    Hej Lennart och gomorron, jag har varit en av dom jagade, men i nästa vecka går jag in i den totala Statsanställningen. Då har (M)ony och mytomanmakarna Reinfeldt å Borg inget inflytande…Å dom kan fortsätta att försöka dupera folket…Dom överler nog inte nästa val..!!
    Hälsningar från Nisse i Krokom

  2. Bert

    Även om du är sjuk eller arbetslös så är du fortfarande en människa besläktad med de som har arbete
    och bör därmed behandlas därefter. I.o.m Människosläktet ser likadant ut från hårfästet till fotsulan, oavsett var du kommer ifrån så bör likheten, humaniteten, jämlikheten vara beskaffad på liknande sätt som människokroppen.

    Är du sjuk eller arbetslös ska det inte behöva vara en katastrof, Du ska ha ett socialt skydd
    som är så pass generöst att jobb ska inte utföras till vilket lågt pris som helst.

    Det som sker i FAS-3 t.ex är inget annat än ett hån från en överhet mot en underhet alltså sammantaget ett hån mot mänskligheten.

    Detta med den arbetslinje som Moderatstyrda alliansen kör med. Vad är det.
    Finns det någon som kan se nåt humant i den arbetslinje Moderatstyrda Alliansen
    kör med.

    Ser inte folket att den är påkommen av en stab av onda människor som fått för sig att sjuka, arbetslösa är nån slags annan art av ,människosläktet som ska förtryckas.

    Jag kan inte annat än påminnas av det hat mot andra människor som skedde av en man under 30-talet och som drev människor rakt in i elände och död.

    Samma sker fast på ett tystare finare sätt bland sjuka, arbetslösa.
    Många tappar livsgnistan, blir sjuka, andra väljer ta till droger medan slutligen en mindre grupp förhoppningsvis väljer avsluta sitt liv.

    Är det så vi ska driva våra medmänniskor till.
    Varför inte räcka ut en hand ett stöd en öppenhet en glädje
    en skänk av höjda ersättningar, beredskapsjobb med avtalsenliga löner och verklig rehabilitering
    för sjuka. istället för att abrupt skicka de till arbetsförmedling bara för att de blivit sjuka.

    Nåt är fel i Moderattänket och bland moderater när så många stoppar handen i syltburken sedan avgår och sedan gömmer sig.
    Tyvärr är de så många så vi kan inte räkna dem alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.