Vi har problem med luftkvaliteten i Umeå

Vi har problem med luftkvaliteten i Umeå. Nu gäller det att gå igång med verkstaden och gå från ord till handling. Vi måste om utvecklingen ska fortsätta.Tyvärr drar det ut på tiden inte minst det så kallade vägpaketet som skulle ha varit klart år 1997. Då bifölls tyvärr ett överklagande av regeringen med Rosengren i spetsen. Varför begriper nog ingen.

Idag sitter vi en konferens och diskuterar hur vi får och finner rätt verkstad för detta, Pär Holmgren går igenom rönen inom forskningen på den globala nivån. Bertil Holmberg UU går in på EU lagstiftning och WHO. Även Magnus Lindgren från Trafikverket är med liksom Mattias Goldman gröna bilister

Västra länken är avgörande om vi ska lyckas men vi har en Översiktsplan som gör det möjligt tillsammans med vägarna. Tyvärr så finns det knepigheter i statens agerande.

Varför gick det så sakta med ett genomfartsförbud ?

Varför får inte fastighetsägare subventionera kollektivtrafik till sina hyresgäster och varför eller hur kan det vara löneförmån ?

Samma sak när det gäller cykelparkeringar inomhus med omklädningsrum ?

Varför får man bland vår personal åka gratis i tjänsten vi betalar ändå underskottet och får dra av momsen?

Varför kallas min KIA diesel miljöbil och den släpper ut mera än en liten bensinbil ? Eller ?

Genomfartsförbudet är i kraft och visst känns det som om det är mindre bilar och det finns självklart data som visar detta men det är lite kort tid ännu och det kommer också att bero på hur många som fuskar som åker dit. Jag skulle ändå inte förvånas över om minskningen är uppe i 20% och då ska man komma ihåg att den minskningen ligger enbart på den del som kör igenom mellan Ersbodarondellen och rondellen Söderslättsrondellen

Sedan är det en annan sak som är lika viktig och det är vårt eget beteende. I umeå skulle det bli radikala förändringar om vi körde mindre bil och gick eller cyklade. Här är det nära till allt. Genom att agera själv så är det bra för ens egen hälsa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.