Vad har Riksdagsledamöterna fått ut till länet

Vad har Riksdagsledamöterna fått ut till länet. Nu har vi haft en moderatledd regering i landet i sju år. Vi har haft en partiledare för Centern som tillika varit både vice statsminister och näringsminister. Men ärligt talat har det satt några som helst spår i vårt län? Ärligt talat det har inte jag.

Möjligen skulle man kunna säga vägpaketet i Umeå men det var ett projekt som egentligen enligt planera skulle ha varit klart redan 1997 om det inte varit för detta med överklagningar. Vägpaket i Umeå kom till för att lösa luftkvaliten i Umeå. Det innehöll dock en nyhet nämligen att kommunen skulle tvingas vara med och finansiera en statlig insats och så blev det även på andra områden. Man har gjort så för att ha råd med stora skattesänkningar för de som tjänar mest.

Men åter då till vad har länets riksdagsmän från alliansen fått igenom av saker som de drivit och haft i sina länsprogram. Alla har sagt sig kämpa för Norrbotniabanan och Kvarkentrafiken men ännu har vi inte sett ett dugg av detta. Däremot har vi sett tydligt den omvända regionalpolitiken där staten koncentrerar sin verksamhet till Storstockholm. Inte oväntat då moderaterna alltid varit emot regionalpolitik.

Däremot har vi sett hur man tillåtit att vår basindustri fått konkurrensnackdelar då man gått med på det så kallade svaveldirektivet som gett vår industri mycket stora nackdelar gentemot de flesta andra länderna som har en stor skogsindustri.

Underhåll av vägar och järnvägar har mycket stora brister och även där en sned fördelning av resurser. Migrationsdomstolen lades inte till Umeå men där ska vi kanske inte skylla på M utan det ansvaret ligger på de andra allianspartierna.

Som sagt inte kan man säga att Riedl lämnat positiva resultat efter sig i politiken som gett jobb och sysselsättning till länet. Många stora ord men ändå ett mindre transportstöd för Volvo.

Tyvärr och det menar jag så de enda resultat man kommer ihåg är att man i varje läge står upp och försvarar de skattesänkningar som utarmar välfärden och därmed också ger mindre jobb. Vi fick ju se att det finns åtgärder som biter mot ungdomsarbetslösheten genom det bidra vi fick från Baltic 2010 som vi också fortsatte med men son vi tvingades upphöra med då vi inte fick råd. Jobbpolitiken är regeringens ansvar men den valde skattesänkningar i stället för en jobbpolitik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.