Mattis Larsson C borde tala sanning

Mattis Larsson C borde tala sanning. Han har både på sin blogg och sin insändare påstått att nedskärningarna som måste göras på tekniska beror på att vi använt för mycket pengar och inte hållit koll på ekonomin. Han ljuger läsarna rakt i ansiktet.

Vi har haft full koll på ekonomin men vi följde regeringens prognos på skatteintäkter då vi gjorde årets budget som gjordes i fjol före sommaren. Har vi väntat till veckan efter att regeringens budget i december har vi fått reda på att dessa prognoser var för höga då har vi även fått reda på att vi tappar då man lade en skatt på vattenkraften och att vi förlorar över tid 60 miljoner på kostnadsutjämningen.

Centern gick på samma förslag om intäkter som vi gjorde. Dessutom i den budget som centern lagt för nästa år har tekniska fått lika mycket pengar som i vår budget. Om jag går tillbaka i alliansens budgetar så har man i alla år haft större utgifter än vi och trixat med besparingar som inte har gått att göra och med billigare verksamhet genom upphandlingar

Så har centern styrt har det dessutom fattats 230 miljoner för då har skatten varit sänkt. Jag tycker det är magstark att Mattias Larsson att fara ut med den typen av lögner som han gjort i bloggar och insändare.

Ärlighet i politiken har varit en ledstjärna för mig i alla år. Samtidigt förstår jag att han känner hur det brinner under fötterna då centern varit med och raserat både jordbruks och landsbygdspolitiken liksom näringspolitiken och regionalpolitiken som gjort att landsbygden håller på att dö.

Sedan är han nu ute och pratar om ett ärende som diskuteras i Tekniska nämnden och han har varit ute med de förslag som tjänstemän framfört och gett sken av att politiken fattat beslut. Vad jag vet diskuterar man olika vägar att spara och jag påminner om att centern har samma pengar som vad vi har i sitt budgetförslag men han har aldrig talat om vart han då ska skära i stället.

Det är ett nytt sätt att bete sig inom politiken att gå ut och tala om ett ärende som bereds. Det har jag inte varit med om sedan jag kom in i politiken men det visar den desperation som centern befinner sig i. Ni i näringslivet vet hädanefter att om ni berättar något för Mattias Larsson som ni vill ska stanna mellan er så kan det stå i tidningarna dagen efter.

Det här visar även att centern och Mattias Larsson inte har ett förhållningssätt som gör att de är värda att leda ett framtida Umeå. Bra då vet vi det och jag avundas inte Anders Ågren som kämpat för alliansen. Tycker han verkligen att budgetdiskussioner ska föras via media. Det tror inte jag

2 kommentarer

  1. Johan Celinder

    Hej Lennart,
    Det är dålig undanflykt att påstå att regeringens prognoser skulle vara orsaken till den situation som uppkommit. Det prognoser beskriver är en optimal situation som kanske inträffar och alla som har läst ekonomi och statistik på eftergymnasial nivå vet att det alltid finns s.k. prognosfel dvs att det alltid sker avvikelser. Att borgs prognos inte skulle hålla hade ni kunnat räknat ut innan ni la budgeten genom att använda konjunkturinstitutets siffror om marknadsläget. Sanningen är även att du med ditt parti tillsammans med V inte tagit hänsyn till säkerhetsmarginaler och således missbrukat det finansiella utrymmet för investeringar som funnits. Sedan är det bara tragikomiskt att du påstår att Mattias ljuger när du själv har en så bedrövligt flexibel inställning till sanningen.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Vi har alltid följt regeringens prognoser och det var första gången senast som det skillde så mycket mellan olika prognoser och att prognosen var fel. Borg erkände ju en vecka efter att budgeten togs i december att prognosen var fel. Vi följer vårprognosen eftersom vi vill ta budgeten i Juni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.