Nu är Reinfeldt verkligen ute och cyklar

Nu är Reinfeldt verkligen ute och cyklar. Han till och med beskyller Löfven att använda högerpopulistisk retorik när det gäller S och LO,s förslag om ordning och reda på arbetsmarknaden. Varför vet jag det ? Ja för att han står inte bakom det förhandlingssystem som finns mellan parterna i vårt land

Det finns inget land i Europa där det är så lätt att göra sig av med folk som i Sverige. Jag vet det inte minst efter fordonskrisen . 1000 personer sas upp i Umeå och ingen i Gent och Maud Olofsson visste inte hur det fungerar i Gent men det visste Volvo som har fabriker där.

Vid den tiden hade Reinfeldt Littorin på den posten men han hade bättre avtal än de Volvoanställda i Umeå. Ärligt talat visste han inte ett dugg om hur arbetsmarknaden i Europa fungerar. Han lyssnade bara på de som stödde hans teori.

Jag ser att när Reinfeldt är emot ordning och reda på arbetsmarknaden. Han vill ha hit företag som driver verksamhet i andra länder och som dumpar löner och betalar skatt i annat land. Tvinga folk att jobba med svältlöner när de med högst löner lever i frosseri och fått större skattesänkningar än en som fått arbetstillstånd har i lön. Tillstånd som köps på en marknad.

Reinfeldt vill inte ha ordning och reda på Svensk arbetsmarknad och som med följd av detta håller hela transportnäringen på att försvinna i Sverige.

6 kommentarer

  1. Roger

    Håller med dig i det du skriver !. Men hur är det på Kulturväven och Utopia?.

    Följer alla arbetare / arbetsgivare svenska Kollektivavtal?. Hur kan det komma sig att det jobbas där 7 dagar i veckan och sent på kvällarna ?

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      På väven har vi då krävt att det ska vara kollektivavtal på byggjobbarna. Hur det är emd Utopia få du fråga Byggnads. Sedan om alla butiker eller vad det är i huset det vet jag inte

  2. Ingvar Kvarnström

    Godmorgon Lennart det har svenska chafförer vetat länge och om ni politiker var intresserade så skulle ni se att det är mycket som är fel.jag tror nog du har fått information tidigare om cabotagereglerna trafiken men då var stängningen av tung trafik på v esplanaden viktigare.

  3. Eugen Buktes

    Nu är det väl ändå du som är ute och cyklar,och inte Reinfeldt.Att transportnäringen håller på att försvinna är denna ohämmade avreglering som ni socialdemokrater stått för ända sedan 90-talet.
    I viss fall är monopol att föredra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.