Dubbdäck passar bra vid blixthalka

Dubbdäck passar bra vid blixthalka. Nu är det halka på många mil av länets vägar så fort man kommer en bit från kusten. Inte oväntat är det svårt att hinna med och sanda alla vägar. Enligt media har bussar stått stilla på grund av väglaget.

Det verkar dock som om bilisterna respekterat de blixthala vägbanorna eftersom det inte rapporterats in så många olyckor. Dessutom är jag också ganska säker på att de flesta Norrlänningar gör som jag själv gör nämligen kör på dubbdäck med bra kvalité.

Jag förstår inte hur de tänker de som tycker att man ska förbjuda dubbdäck. Ingen ska inbilla mig att det är säkrare och bättre att köra dubbfritt när väglaget är som det nu varit några dagar. Det är ändå vi spm kör som är ansvariga och låt oss som är säkra på att det är säkrare att köra med dubbdäck få göra det. Vid vissa större vägar borde man införa lägre hastighet vid dåligt väglag men då måste man självklart ha digitala tavlor vilket vore bra, Från regionen har vi tidigare krävt ett införande av mera flexibla hastighetsbegränsningar.

2 kommentarer

  1. €dor

    Hej Lennart! Du nämner flexibla hastghetsbegränsningar, ja kanske, men ännu bättre tycker jag tavlor som signalerar fara vid speciellt halkiga förhållanden. Varningstavlor med blinkande röd text eller en symbol som visar fara. Hur själva det tekniska förfarandet ska gå till finns det väl andra personer som får lösa. Speciellt vid broar och där temperaturen växlar borde det finnas varningssystem. Idén är inte dum och det är ju trots allt så att alla inte är uppmärksamma på olika faror, i det här fallet blixthalka.
    Trevlig fortsättning!

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Det är ju det jag menar att man sänker hastigheten när det är riktigt dåligt väglag och kan även höja den dagar då det är lite trafik om det är bra väglag. Men dubbdäcken ska vi få ha om vi tycker de är säkrare att köra med

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.