Folkpartiet vill införa hundskatten

Folkpartiet vill införa hundskatten. De gjorde ett sånt utspel igår och anledningen är att de tycker synd om att skattebetalarna ska städa efter hundägarna. Det är straffbart att lämna hundskiten efter sig

Däremot tycker jag det är märkligt att man vill införa en skatt som man inte får ha. Lagen som gav stöd att ta ut hundskatt avskaffades 1996.

Nog var det en pudel i alla fall. När det gäller allt annat skräp får man lägga det i sina soptunnor och betala för det. Jag tycker det är dags att lagar om nedskräpning ska följas

4 kommentarer

  1. Christer Holmqvist

    Det är ju genialiskt att hävda att lagar om nedskräpning skall gälla. Att ingen har tänkt på det tidigare! Såvida lagarna inte gäller enbart hundägare kan man ju ta bort alla papperskorgar och hävda att man skall följa lagen och ta med sig skräpet hem. Tänk vad pengar man kan spara och använda till vård, skola och omsorg!

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Det har vi visst tänkt på tidigare men det är svårt att få polisen att ägna sig åt detta. Om vi fick en bot på samma sätt som när det gäller parkeringar kunde kommunen övervaka det

  2. Tommy Andersson

    Hej Herr Holmlund!

    Jag brukar gilla dina inlägg i politiken, ett av de få skäl till varför jag fortfarande hänger med i umeås politik!
    Men när det gäller bortplockandet av papperskorgar samt hundlatriner kan jag inte ge dig mitt stöd. Jag vill minnas att du inte hade några problem att betala 700 000 av bla mina skattepengar för en klädnypa som inte kommer någon öht till nytta, men 800 000 för latriner och papperskorgar är för mkt? Samt att jag som hundägare skall betraktas som kriminell för att jag väljer att lämna min hunds avföring EJ inslagen i plast utan den får ligga där den ligger så den snabbt bryts ner.

    Men här kommer ett förslag, från mig till dig Herr Holmlund, nästa gång du ser en hundskit så se det som ett bidrag från mig som med borgare (Men inte länge till) i Umeå kommun till Kulturhuvudstadsåret 2014! För det är där du har bränt mina pengar, så min hunds skit är ett konstverk jag lämnar till allmän beskådan!
    Om du inom dig känner att skolor utan mögel, hundlatriner och papperskorgar, äldreomsorg (som jag jobbat inom) är viktigare än din kultur så känn dig fri att omprioritera!
    Bry dig inte om att göra en pudel, men visa åtminstone socialdemokratiska röster lite respekt, det är dom som gett dig den makt du väljer att missbruka.
    Du kan ge kultur alla pengar tillgängligt, men att hålla umeå rent är inte en prioritering?!?

    Du har mitt skriftliga erkännande här, så ring polisen och be dom ge mig böter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.