Idag drar SM Veckan igång på allvar

Idag drar SM Veckan igång på allvar. Idag börjar tävlingarna ta ordentlig fart när skidåkningen startar med skiathlon eller dubbeljakt som det även kallas när man byter skidor efter halva distansen och går från klassisk stil till skate. Arrangörerna har lyckats få sponsorer som gör att man bjuder på inträdet till hela arrangemanget och de har lyckats tillverka tillräckligt med snö.

TA CHANSEN OCH TA ER TILL GAMLIAOMRÅDET ELLER T3 ARENA SÅ FÅR DU FÖRHOPPNINGSVIS SE NÅGON BLIVANDE OS MEDALJÖR.

Det finns flera med chans som Kalla, Hellner, Halvardsson, Rickardsson, Petersson och kanske några till kan var medaljör vid vinter OS om en månad. Synd bara att inte Johan Olsson var frisk och kunnat delta. Har vi haft Vallberget i gång har det säkert funnits även annan skidåkning än längd.

I går var jag och några till med om en liten tjuvstart när Landshövdingen bjöd på middag med bland annat Kungen närvarande och det blev en hel del prat om skidåkning vid vårt bord med Kungen och man ser hur starkt inte minst skidåkning är i den Svenska själen.

Man ser även hur idrotten förbrödrar. På väg till residenset träffade jag en person som frågade vart det låg och vi började prata med varandra när vi gick dit och när han frågade vem jag var kände vi igen varandra omedelbart. Vi spelade minigolf på 60 eller 70 talet jag för Umeå Bangolfklubb och han för City från Örnsköldsvik. Vi hade mycket att diskutera både från minigolfen och alla som var aktiva då både i den sporten och även inom andra idrotter eftersom han jobbat länge som sportreporter

Den jag mötte var Lars-Rune Ölund som är i ledningen av Curlingförbundet idag både på svensk och internationellt nivå. Han talade om för mig att vi har Sveriges bästa Curlinghall och tror också det finns mycket att göra för att få fart på sporten i Umeå. Jättetrevligt möte men självklart hade vi mycket gemensamt. Även Curlinghallen är värt ett besök för även där kan du få se deltagare som har medaljchans i OS.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.