Björklöven är verkligen ute på svag is

Björklöven är verkligen ute på svag is. I bloggen i går berättade jag att jag var orolig för en förlust trots att de verkade vara på gång

Matchen i går var en katastrof om man ska använda det ordet inom idrotten. Björklöven har mycket att fundera över om de inte ska ramla ur serien. Det är 12 matcher kvar att spela.

Jag tror Björklöven är det enda lag som jag sett som har sin sportchef i båset. Det skulle vara intressant och veta varför eller om han ställer sig dit själv. Spontant tycker jag att det är fel för det kan inte vara en sportschefs roll.

Varför går det ändå så dåligt trots att laget under en del av serien vann massor med matcher i rad så då borde det ändå finns en viss kunskap i laget. I går var det väl enbart Kim Karlsson som kan få beröm.

Nästan hela laget såg ut som om de tagit sömnpiller. Det fanns inget djävlar anamma i laget över huvudtaget och i första perioden med flera tider i spel 5 mot 4 och även ett par minuter 5 mot 3. Det gick helt enkelt i ultra rapid och svårt att komma till skott.

Det fanns som sagt inte ett dugg av aggressivitet i laget. Ishockey är en kampsport och det gäller att ligga i hårt utan att slarva med tankarna. Dessutom en hel del slarv

Så tafatt och så illa som man spelade när man släppte in målen 2,3,4 får man inte spela i allsvenskan. Femte målet såg jag inte för då hade jag gått hem.Så får inte spelare gå bort sig. Som det såg ut i går finns det ingen möjlighet att de blir kvar i allsvenskan och det är inget roligt att se.

Nu förlorade man inte på domaren Nicklas Johansson från Stockholm men det var en del konstiga domslut där en del utvisningar var svåra att förstå men samtidigt var han blid på bland annat två brutala knätacklingar från Oskarshamnsspelare.

12 matcher kvar nu måste var och en som är på isen ta sitt asvar. Jag tror inte på tränarbyte som brukar vara så vanligt. Det gäller att ta på sig arbetskläderna och sluta glida utan ge järnet

6 kommentarer

 1. Olle

  Ja, Umeå kommun kanske kan blir lite mer som Leksands kommun som stötta sitt starkaste varumärke i med- och motgång. Som enskild föreing är det svårt att dra in sponsorer, i synnerhet i ett näringslivsklimat som inte erbjuder några större företag. I alla fall inte några företag som har lokal förankring och som är beredda att skjuta till några större summor till idrotten.

  Om kommunen skulle lätta på pluskan hade vi haft ett helt annat läge. Kanske rent av ett lag i SHL.

 2. ceko

  Ja det är bara elände för Umeå kommun. Björklöven har gått genom isen. Och på lördag börjar nästa spektakel för skattebetalarna, Kulturhuvudvärks året.

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Det är inget spektakel utan kommer att bidra med tillväxten i Umeå som kommer att ge mera skatteintäkter

 3. Andreas

  kan inte umeå kommun gå in med en sisådär 30 miljoner så vi får ett konkurenskraftigt hockeylag i stan

  Ishockey ÄR kultur och med tanke på kulturhuvudstadssatsningen borde det rymmas inom budget

  och Björklöven i SHL skulle ge Umeå väldigt mycket reklam med tanke på namnet

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Jag tror inte på att det är kommunen som ska satsa för att göra ett lag bättre. Jag tror att vi har ett bra lag som borde ligga på den överre halvan av serien men det har blivt bara förluster efter många segrar i rad. Man är mera rädd för att förlora än våga vinna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.