Enligt Barnkonventionen ska knark bekämpas

Enligt Barnkonventionen ska knark bekämpas. Det finns reglerat i Artikel 33 där ALLA stater ska skydda barn mot att de använder narkotika. De ska också motarbeta rekrytering till knarkandet. Skyddet innebär att man ska kriminalisera produktion försäljning och innehav. Vad gör då vissa länder och stater i vissa länder. De legaliserar knarkandet.

Det är också skrämmande att det fins politiska ungdomsförbund som centerns som vill legalisera cannabis. Det finns även media som mer eller mindre har en liberal syn på cannabis.

Se till att alla länder följer barnkonventionen och se till att barn skyddas mot narkotikaanvändning. Skyddet sker genom att det är kriminellt att producera, försälja och inneha.

Det ska inte få förekomma om det inte är av medicinska skäl i de stater som skrivit under fördraget. Hela världen har en skyldighet att införa barnkonventionen i sin lagstiftning

2 kommentarer

  1. Stig-Astrid

    Men det fungerar ju inte som det är idag. Hur ska knarkandet bekämpas då? Dödsstraff? Dagens narkotikapolitik är enligt alla undersökningar inte effektiv nog. Vi har nolltolerans i Sverige men ändå knarkas det.
    ”Se till att alla länder följer barnkonventionen och se till att barn skyddas mot narkotikaanvändning. Skyddet sker genom att det är kriminellt att producera, försälja och inneha.” Det är lätt att säga men hur ska polisen eller staten upprätthålla detta? Fler narkotikapoliser? Dagliga obligatoriska drogtester för samtliga medborgare?
    Det är ungefär som att säga att det ska vara fred på jorden, det kan alla hålla med om och det är inget svårt att säga men HUR ska vi få fred på jorden?
    Och i detta fall, Lennart, HUR ska knark bekämpas? Ge oss exempel, tack.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.