Ett lyckat OS med ett tråkigt slut

Ett lyckat OS med ett tråkigt slut. Så var vinter OS över för denna gång. Det var fantastiska tävlingar och bra anläggningar. Inga problem terrordåd som media spekulerat i.

TV sändningarna var också bra och TV 3 och alla Visat kanaler ska ha med beröm godkänt. Bisittarna eller experterna med Per Elofsson med flera var utmärkt. Helt enkelt inget att klaga över.

Sportsligt gick det bra för Sverige där längdåkarna med Kalla på damsidan och Hellner på Herrsidan helt godkänt där stafettgulden var det bästa.

Däremot var det svårt att förstå hur det kunde gå så dåligt för Kalla på tremilen och varför inte Nelson fick åka femmilen och varför han redan åkt hem. Sprinten var bra både på herr och damsidan. Tyvärr var det nog sista OS för Olsson och Södergren hoppas bara att de är kvar över VM i Falun nästa år.

Utförsåkningen och den alpina delen blev mer eller mindre en flopp kanske främst på herrsidan där läget var bra för medaljer efter första åket men som vanligt blev det lite uråkningarna och åkarna la skulden på dålig bansättning av Kostelic.

Damerna lyckades inte heller varken i storslalom eller slalom men där tror jag man kommer igen för där finns det många duktiga yngre åkare. Ett brons blev det för Anna Holmlund som kommit tillbaka efter skada.

Ishockeyn fick ett tråkigt och skamligt slut där både äran för guldet till Canada och silvret till Sverige drunknade i att Nicklas Bäckström avstängdes för doping efter att i 7 år ätit ett medel mot allergi men fick nu för höga värden. Ishockeyvärden tycker det är fel och NHL ifrågasätter fortsatt OS spel. Men ärligt talat nog var det slarvigt även av Svenskarna att inte ha koll på hur stora doser han tog. Både sorg och skam över det inträffade.

Nu är det fyra år till nästa Vinter OS och nya stjärnor hinner komma fram och här finns en del att göra för Sverige om medaljskörden ska bli lika stor. Norge kommer säkert igen i längdspåret där insatsen på herrsidan närmast kan liknas vid et fiasko. Sverige måste ta krafttag även på skidskyttet området för där bör vi vara med.

Trots allt ett bra OS med bra sändningar och fina sportsliga framgångar med rekord i medaljer även om det blivit fler sporter. Däremot tror jag inte att Umeå är ett alternativ för framtida vinterspel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.