Jag håller inte med om VK,s beskrivning

Jag håller inte med om VK,s beskrivning. På VK,s nätsida skriver man att vi stöder M,s förslag om översyn av upphandlingspolicyn. Jag redogjorde för hur vi arbetar när det kommer nya regler.

Jag skrev ordagrant så här i mitt svar. ”Beträffande Umeå kommuns upphandlingspolicy så kommer en översyn att göras i och med att projektet effektiva inköp avslutats. Projektet syftar till att kommunens anskaffningar/inköp ska effektiviseras. Jag avsluter med att jag anser det lämpligt att den görs 2015 och de förändringar som sker i LOU.

Däremot handlade debatten mera om vi ska ha ett Svenskt jordbruk eller inte. Tro mig eller ej jag och min namne Johansson (M) var helt överens om att fortsätter den jordbrukspolitik vi har nu finns inte näringen kvar. Vi kan inte ha hårdare regler inom något område som ger högre kostnader. Det måste staten kompensera jordbrukarna för. Det kan inte kommunen klara genom upphandlingar eller konsumenterna göra genom högre priser.

Vi måste få en jordbrukspolitik där vi har ett jordbruk som blir långsiktigt hållbart ekonomiskt, ekologiskt och socialt och vi måste ha ett jordbruk i Norrland.Vi måste kunna försörja oss några dagar längre i ett krisläge De som jobbar i jordbruket och är företagare ska kunna leva på detta och deras anställda om de har sådana ska jobba under kollektivavtal. Jordbruket sysselsätter många både i själva jordbruket men även i livsmedelsindustrin. Då köper fler än jag det som är närproducerat för jag gillar kvalité och har råd och det tycker ajg alla ska kunna.

2 kommentarer

  1. Bert

    Kan inte förstå när man så enkelt hänvisar till nåt.
    Lägg in länken där beskrivningen ges så vi får ta ställning med åsikt

    Enkelt och koncist .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.