Moderaterna är ett skattesänkarparti

Moderaterna är ett skattesänkarparti. Moderaternas senaste partistämma beslöt om skattesänkningar på 60 miljarder om jag minns rätt och på den stämman deltog Anders Ågren. Idag lånar man 70 miljarder till skattesänkningar.

De sänkningar man beslutade om var slopad värnskatt och höjd brytpunkt. För mig gynnar det de som redan har det bäst. I beslutet ingår även sänkning av bolagsskatterna.

Man har ju sänkt skatter som förmögenhetsskatt och fastighetsskatt. Moderata politiken har gett och ger stora ingrepp i välfärden. Kostnaderna för arbetslöshetsförsäkringen har sänkts med 30 % trots att det blivit 100 000 fler arbetslösa.

De har förstört en försäkring som löntagarna betalt via att avstå löneutrymme och försäkringen kan numera liknas vid nödhjälp

Nu säger Reinfeldt och Borg att en omprövning är på väg då de ser att folk är beredd att betala mer i skatt för välfärdens skull. Glöm inte att nu lånar man till skattesänkningar.

Kollegor inom alliansen vill fortsätta montera ned välfärden på olika sätt och säger nej till stopp för skattehöjningar. Nu bryr sig väl inte M om detta men alliansen faller sönder efter valet hur som helst.

Centern vill fortsätta stjäla löntagarnas pengar genom att sänka de så kallade arbetsgivareavgifterna som till stor del är arbetslöshets, arbetsskade och sjukförsäkringen. Försäkringar som redan idag till stora delar förstörts med så låga ersättningsnivåer att de som blir sjuka eller arbetslösa knappast klarar sig och många tvingas gå och söka socialhjälp.

De nya moderaterna är samma gamla höger medan man däremot har bytt argument.

En kommentar

  1. Bert

    ”Moderaterna är ett skattesänkarparti” skriver Lennart.
    Jag vet inte om jag håller med. Ta sjuka, eller arbetslösa,
    De har genom Reinfeldt fått högre skatt för när ersättningen sänks
    så blir det ju mer kvar till statskassan alltså en dåld skattehöjning för sjuka, arbetslösa.
    Så Moderaterna är i det avseéndet inte ett skattesänkarparti.

    Man kan säga samma om hur de behandlar pensionärer avgifter ökar allt för att Staten, Landstinget eller kommunen ska få behålla mer av skatterna alltså en skattehöjning.

    Däremot när det gäller Välbeställda då är Moderaterna villiga göra allt för att sänka skatter.
    140 miljarder varje år sedan 2006 har skattesänkningarna inneburit.

    Så summa sumarium. Moderaterna är ett förtryckarparti där man höjer skatter för svaga grupper sänker för starka grupper men det formuleras bara olika.
    Välfärdsförstörare är man också för svaga grupper men välfärdsförhöjare för bättre bemedlade grupper.

    Man kan säga Moderaterna är för Klyftiga för att de ska ha makt därför ska vi bort med dem när deras politik går ut på att öka klyftorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.