De som fått markreservation måste bygga

De som fått markreservation måste bygga. Vi har reserverat mark till byggare och en del bygger och andra gör det inte. De är därmed ansvariga för att det inte byggts tillräckligt av bostäder.

Vi har omprövat en del reservationer och kommer att göra det med flera. Jag vet att den mark som en del reserverat om och när vi tar tillbaka den finns det företag som skulle börja bygga omedelbart.

Vi har även sålt mark där företag byggt bland annat småhus men inte kommit igång med att bygga hyresrätter som det var sagt. Då vill de omvandla hyresrätter till bostadsrätter där de självklart tror på större profit. Vi menar att ingångna avtal hålls och vill påminna om att bostadsinvesteringar är och förblir långsiktiga. Att pressa upp priserna.även på småhus och bostadsrätter kan på sikt ge en bostadsbubbla.

De som reserverar mark eller köper mark för bostadsbyggande ska bygga annars ska marken tillbaka till kommunen. Man ska inte kunna ligga och spekulera i mark man köpt för bostadsbyggande. Det här kommer vi att ta upp på ett kommande möte där utskottet får de vilka som bygger och de som inte gör det. Umeå kommun behöver bostadsbolag som vill men även kan bygga och de ska ha företräde till mark för bostäder och de företagen finns.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.