Något måste göras åt IT säkerheten

Något måste göras åt IT säkerheten. I går efter min ursäkt ringde flera media och frågade om det var jag som skickat ut pressmeddelande.

Flera av tidningarna och media berättade om att de ofta fick falska mig vilket SVt råkat ut för tidigare med mitt namn som avsändare.

Det är märkligt att det inte går att införa ett system med säker avsändare. Hur vet jag inte men mailsystemen kommer att haverera om inget görs vilket vore synd

2 kommentarer

  1. G

    Läste vad du skrev tidigare, jag har sett tiggare komma åkande i fina bilar och sedan sätta sig och tigga! Det är så enormt tråkigt att media börjar inleda en häxjakt på någon som kritiserar!!! Sverige är inget fritt land längre, tyck och tänk vad du vill men knip din käft annars kommer svenskmedia och hänger ut dig!!!

  2. Uffe

    Tanken med vanlig e-post var och är fortfarande att det ska vara enkelt, med ungefär samma säkerhet som ett traditionellt vykort. Problemet är snarare att okunniga människor använder e-post som om det vore rek. post de skickar. Det finns en uppsjö alternativ som är ”säkra” men de används i princip aldrig då användarna oftast saknar kunskap om dem. Med andra ord inte en fråga om IT-säkerhet utan en fråga om kompetens hos de som väljer och nyttjar systemen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.