En återställare blir en satsning

En återställare blir en satsning. Det är det som allianspartierna nu marknadsför när de vill ha mer idrott och fysisk aktivitet i skolan. Den borgliga regeringen när Beatrice Ask var skolminister 1994 var den som minskade ned tiden för idrott i skola. Det var i läroplan 94. Man hette inte alliansen då utan det var en borglig regering.

Därför är detta en återställare som man nu marknadsför. Jag är också helt säker på att även andra nedskärningar som man gjort kommer de att tvingas ändra och även då kommer budskapet vara att de gör en satsning.

Jag tycker det är magstarkt att säga att man satsar på idrott och fysisk aktivitet när utökar ett ämne som man tidigare dragit ned på. Jag vet att det var det borgliga styret med Carl Bildt som statsminister som 1994 drog ner på timmarna.

Lika illa är det att inte en enda journalist har uppmärksammat att det är en borglig regering där samma partier ingick sim drog ner på idrotten i skolan. Hur ska någon tro på media då de inte insett att de blivit en del i högerregeringens dupering av svenska folket.

2 kommentarer

  1. Pingback: Aliansen har problem när man tar sig återställare | Lennart Holmlund tycker till

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.