Budgetöverenskommelse om Restaurangmoms och RUT

Budgetöverenskommelse om Restaurangmoms och RUT

En S-MP-regering kommer inte att föreslå något återställande av restaurangmomsen i en budgetproposition för 2015. Inte heller kommer det att föreslås någon sänkning av taket för RUT-avdrag. Däremot föreslås möjligheten till Läx-RUT, alltså RUT-avdrag för privatundervisning att tas bort.

Dessa frågor är inte behandlade i regeringsöverenskommelsen mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet, utan de har hanterats inom ramen för budgetförhandlingarna.

Vi socialdemokrater har varit tydliga med att vi vill slopa nedsättning av restaurangmomsen. Vi har också varit tydliga med att vi är kritiska till den ojämlika fördelningsprofil som det höga taket i RUT medför. I förhandlingarna om budgetpropositionen för 2015 har vi dock inte vunnit gehör för dessa ståndpunkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.