Inga bostäder på flygplatserna

Inga bostäder på flygplatserna. Det behövs ingen förhandlare som ska utreda de kommuner som vill bygga på flygplatser. Det är inte en angelägenhet för Stockholm vilka flygplatser som Sverige behöver.
Om nu inte miljöpartiet i Stockholm eller Miljöpartiet vet hur betydelsefull flyget är för oss tex i Umeå får man lära sig det. För mig är det obegripligt att inte Miljöpartiet vet att Arlanda rymmer inte den trafik som finns på Bromma och får inte Arlanda behålla den koncession som finns idag ska flyget minska med 25% på Arlanda.
Att stänga Bromma är ett hot mot all regional utveckling och all regional politik. Vi som bor utanför Stockholms gränser är i stort behov av flyget då vi inte har några alternativ.
På sikt kan tåget vara ett bättre alternativ men att snabbt bygga ut en tågtrafik som går snabbt och säkert tror inte jag att det finns pengar till och utan flyg blir det bil. Flyget är klassat som Riksintresse och det är rätt. Vi har även det som riksintresse i Umeå och får inte bygga bostäder inom detta område och det gäller även vid andra typer riksintressen som kulturmiljö, kulturvård, vatten rennäring, gruvor, vattentäkter, vindkraft med mera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.