IS måste stoppas till varje pris

IS måste stoppas till varje pris. Världen reagerar och fördömer IS (Islamistiska staten) för det krig som de för just nu främst i Syrien men de har vidare idéer om större inflytande och erövringar. Det våld och den etniska utrensning de sysslar med är enligt bedömare det grövsta som skett i modern tid med halshuggningar och våldtäkter på kvinnor.

Det kommer aldrig att räcka med fördömande av deras krig och krigföring. Det bryr de sig inte om. Det kan få tag i vapen och är välutrustade med material som behövs för deras krigföring och självklart är det att någon försörjer dem men pengar och vapen. De som nu tar kampen mot IS saknar både folk pengar och vapen om det ens räcker.

FN agerar inte med hjälp och trupper eller vapen och det finns säkert något land som lägger in ett veto. Sverige har infört regler om vapenexport som jag tror gör det omöjligt att sälja vapen till de som tar strid mot IS.

Ska världen verkligen stilla sittande se på hur IS far fram. Det verkar i alla fall så. Som det utvecklas tror inte jag att det finns någon annan väg att stoppa IS än att marktrupper sätts in och det verkar som om att det behovet finns just nu. Men vem agerar ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.