Restaurangen krävde slavkontrakt

Restaurangen krävde slavkontrakt. Det ser man att en resturang i Umeå hade krävt av en Jenny Åberg som sökt jobb där. Innehållet i avtalet var att om hon avslöjade något om företag skulle hon betala flera månaders lön i skadestånd. Det här hade avslöjats av Uppdrag granskning. Hon hade fått ett avtalsförslag på 8 sidor. Andra saker i avtalet var straffavgift om det sker brott mot hygienrutiner.

Ägaren ska ha sagt att det är vanligt att anställda får böta och att avtalet var normalt vad jag saknar i alla fall i det som skrivits är om att det fanns kollektivavtal på arbetsplatsen Kolgrillen som det pratades om. Det var bara en kommentar från restaurangfacket som sa att sådana avtalet inte skulle finnas

Däremot har Hotell och Restaurangfacket en App som man kan ladda ner som heter Schyssta villkor och där ser man om det finns kollektivavtal och därmed om de anställda som jobbar där har schyssta villkor. Kollektivavtal ger den möjligheten och generellt tycker jag att man ska sova och äta hos de som har avtal. Den typ av avtal som redovisades i Uppdrag granskning kan inte vara reglerad i ett kollektivavtal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.