Så vacker norra älvstranden är

Så vacker norra älvstranden är. I går hade A-regionen sitt årliga kommunstyrelseseminarie på Sliperiet i konstnärligt Campus. Jag promenerade både dit och hem

Den promenaden var en riktigt fin upplevelse. Stranden från Gamla Bron och förbi Campus och ända ner till bostadsbyggandet på Öbacka är en lång och vacker park. Nu förstår jag inte de som helt fel har påstått att parker försvunnit när en helt ny och lång park byggts efter älvstranden.

Visst har vissa hus byggts men som blivit en del i parken som Väven och Konstnärligt Campus. Om vi börjar från Öster kan man säga att parken börjar i stort sett nere vid Strömpilen. Den etappen går ända upp till Konstnärligt Campus. Väster om den finns en del parkeringar men där finns en detaljplan där många kan byggas bort.

Från Kyrkbron in mot staden håller en vacker och påkostad park upp mot Rådhusparken att färdigställas, förlängningen av den hur läcker som helst och även området mellan Väven och älven. Område upp mot Hamnmagasiet kommer att färdigställas de kommande åren och lite längre har vi sedan Skateparken och sist men inte minst Broparken.

Det är ett underbart stråk som jag beskrivit och jag är både glad och stolt över att ha fått vara med och fatta beslut att förädla hela detta område som när jag flyttade hit var förråd, lager, godsbangård, industri och en oanvänd strand vid Öbacka där bostäder byggts men stranden förädlats till en oerhört vacker Strandpark.

Ta dig en promenad och njut och var stolt över din stad som kan erbjuda en sådan miljö. Det är många kollegor som besökt oss i år och är mycket imponerad och avundsjuka på det vi skapat och som blir ännu ett snäpp vassare när ombyggnaden av Rådhusparken och Rådhustorget är färdigt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.