I kommuner där finner man lösning

I kommuner där finner man lösning. För en tid sedan berättade jag om att man i Norrköping brutit sönder blockpolitiken. Där S styr med alla allianspartier förutom M.

I Sundsvall hade man en kaotisk tid med alliansstyre med MP men där den inte höll ihop och några MPare och SDare stödde en S budget men där alliansen helt obegripligt satt kvar.

Nu är det en ny ledning med S som härförare med Peder Björk i spetsen men där man gjorde ett bra val. Det intressanta i Sundsvall är att nu har C lämnat alliansen och sitter med och styr kommunen med S och V. Det finns fler kommuner runt om i Sverige där just C lämnat alliansen.

Det ska inte förvåna mig att C ska kunna tänka sig lämna alliansen i Umeå för se har mer än halverats sedan 2000 talets början. Kanske har även FP tröttnat på att sitta i knä på M.

I Umeå har vi återgått till minoritetsstyre men har en valteknisk samverkan med MP där de fick hela mandatvinsten med valkartellen rätt eller fel. Samarbetet med V bröts när vi inte var beroende av dem och de angrep oss hårt för detta men det är vara två gånger vi varit i politiskt samarbete med dem. De gjorde som Sjöstedt gör på central nivå tog på sig äran av alla satsningar vilket var helt fel.

På riksnivå blir det extra fel när SD inte lade ner sina röster i budgeten utan röstade på alliansens budget. Hur någon kunde bli förvånad över detta är för mig helt obegripligt. De är ju egentligen en del av alliansen som styrt i 4 år med deras passiva stöd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.