Kampen mot övervikt i nya förmer

Kampen mot övervikt i nya förmer. Som en del i en kampanj mot övervikt har borgmästaren i den turkiska staden Edirne förbjudit invånarna att åka hiss om de bara ska högst tre våningar upp i offentliga byggnader rapporterar BBC.

Förbudet gäller dock inte på sjukhus och vårdhem eller för personer som av medicinska skäl inte kan ta trapporna, enligt den turkiska tidningen the Daily Sabah.

 Att ta trapporna i stället för hissen kan ge dig en extra dag i ditt liv, säger guvernören Dursun Ali Sahin, som också hävdar att förbudet kommer att bidra till minskade energikostnader. Det här är inte det första försöket guvernören gör för att inte folk ska vara så feta. För ett år sedan blev det lag på att caféer bara fick servera en sockerbit till teet

Det kanske ligger något i detta. Visst skulle vi må bättre om folk gick och cyklade till jobbet i stället för att ta bilen eller bussen likväl som att gå i trappor. Själv brukar jag försöka gå så mycket som möjligt i det vardagliga då slipper man göra det morgon och kväll före eller efter jobbet. Man måste ta ett eget ansvar för sin egen hälsa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.