Barnen i Syrien får inte gå i skolan

Barnen i Syrien får inte gå i skolan. Det är fruktansvärt det som händer barnen där. Mellan 1,3 och 1,6 miljoner har inte längre möjlighet att gå i skolan till följd av inbördeskriget som hittills dödat över 200 000 personer och drivit nära hälften av landets invånare på flykt.

Det kommer från FN,s barnfond Unicef. Dessutom har nästa 700 000 barn stängts ute från skolan av Islamistiska staten IS som de stängt för att göra om läroplanen. De ska göra om läroplanen så den passar deras religösa regler. Det sker inom de områden de har hel eller delvis kontroll över.

Än en gång upprepar jag att världen måste omedelbart sätta sig ner och finna en lösning som sätter stopp för IS och sedan hjälper till att skapa demokrati. Behövs vapeninsatser för att få stopp på deras framfart får man ta till detta. Hela området kan inte få övertas av denna terrorgrupp

Uppskattningsvis 670 000 skolbarn drabbas dessutom när terrorgruppen Islamiska staten den senaste tiden beordrat stängning av skolorna i de områden som jihadisterna helt eller delvis kontrollerar. IS har bestämt att skolorna ska stängas tills läroplanen gjorts om för att uppfylla extremisternas religiösa regler. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.