Avhopparna i Nordmaling ljuger

Avhopparna i Nordmaling ljuger. I tisdags skickade de ut ett pressmeddelande om att de lämnar Socialdemokraterna. I brevet hade de en lång förklaring om varför och där fans ett stycke som hänvisar till stadgarna som löd enligt följande

När inte det lyckades, begicks ett enda stadgebrott: att lämna det repskapsmöte där bland annat våra företrädare i Kommunstyrelse och utskott skulle utses. Slut citat

Det är där man ljuger. Det är inte alls något brott mot våra stadgar att lämna ett möte. Det får man göra. Det möte som de lämnade fattade beslut om vilka som skulle representera Socialdemokratena i styrelser och utskott

Det beslutet accepterade man inte utan man arbetade fram ett eget förslag på representanter tiill valen i Kommunfullmäktige och kommunstyrelse och det är där som stadgebrottet ligger. Representantskapet är arbetarekommunens högsta beslutande organ och ska följas.

De motiv som de framfört om valresultatet och regler om representation till repskapet är bara undanflykter. Regler för ombud till repskapet fastställs på arbetarekommunens årsmöte och vad jag vet har alla de som nu lett utbrytningen tidigare accepterat reglerna och inte heller ställt krav på nya regler.

Jag vet att man håller på att se över reglerna om hur många ombud som föreningarna ska ha i förhållande till hur många medlemmar föreningarna har. En person en röst är de demokratiska spelregler som vi som Socialdemokrater står för. Ingen kommer eller har kunnat uteslutas för att man lämnar ett möte.

2 kommentarer

  1. Pingback: S avhopparna i Nordmaling ljuger | Lennart Holmlund tycker till

  2. Anonym

    Att man ljuger inom politiken är inget nytt.
    När det riktigt eskalerade var valet före 2006 när
    vår störste manipulatör och retorikomvändare Reinfeldt kom i rampljuset.

    Men när Reinfeldt kom med denna fula taktik så hängde även Centern på liksom även de skenheliga KD.Minns ex: KD hur man inför en församling av Pensionärer i campingstolar sa :Ni pensionärer ska inte alls få höjd skatt och av det så fick KD-talaren enorma applåder.
    Vad som sedan skedde var att löntagarna fick sänkt skatt men pensionärer de fick vara kvar i den gamla skatteskalan. Så kan man också vilseleda folket där man kort sagt grundlurade pensionärerna med påföljd att priserna steg istället inte minst bostadskostnader.

    Jag minns det som idag och man närmast chockades över det hela och effekten blev ju även som befarat.
    Över 1000 miljarder från de svagaste grupperna överfört till de med välordnat liv.

    Man minns ex hur Reinfeldt på ett snillrikt sätt vände ungas sossetänk till att bli moderater.
    Detta när Reinfeldt talade om en Jobbgaranti och att arbetslöshet skulle utrotas samt att
    de som uppbar ersättningar som a-kassa och förtidspension egentligen var slöa och lata och ville leva på bidrag istället för jobba. Facket skulle man inte vara med i Vi fixar jobben ungefär så lät det.
    Men vad var nu detta ?
    Jobbgarantin som unga blev euforiska av. Jo det var att unga skulle sitta på arbetsförmedling
    söka jobb på heltid. Några jobb fixade aldrig Reinfeldt ja förutom RUT-adragsjobben mest riktat till utlandsinkommande kvinnor främst i Stockholm som skulle för en billig lön städa åt överklassen som de sedan fick göra avdrag för. För de med iinkomster under 26500 kr var avdraget inte lika fördelaktigt.

    Så politik handlar kort sagt om att ljuga, manipulera använda ord för att sedan göra nåt annat.
    Men man får inte säga som Lennart gör att politiker ljuger rakt ut.
    Då stör man den retoriska invanda praxisen inom politiken.
    Av sådant lär locken läggas på och den ende som uttalat sig vårdslöst blir Lennart.
    Lögnen i sig den lär få fortsätta i oförminskad omfattning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.