Det vilar en total förlamning idag

Det vilar en total förlamning idag. Jag syftar självklart på regionfrågan. Inom Socialdemokraterna har vi flera kongressbeslutet på att vi ska arbeta för större regioner i Sverige. Varför är frågan totalt död för att Reinfeldt och moderat toppen var emot då de andra partierna säger sig vara för större direktvalda organ som i Skåne och Västra Götaland.

SKL som är medlemsorganisation för alla Sveriges Kommuner och landsting har också på flera kongresser röstat för samma sak och Anders Knape (M) har stått bakom detta. Nu håller man på med att bilda regioner men det handlar i stort sett bara om att landstingen tar över den verksamhet som hos oss ligger på regionförbundet och länsstyrelsen.

Sverige behöver en modern organisation för att klara av sina uppgifter. En större region skulle medföra effektivare sjukvård med mindre byråkrati som gör att mera pengar kan gå till sjukvård i stället för byråkrater och administration. Bara i ee fyra nordligaste länen skulle nog en halv miljard frigöras.

Det finns stora behov inom sjukvården i länet och i landet. Bättre att få folk att bli sjukvårdspersonal än tjänstemän i offentlig sektor. Det skulle även frigöra pengar för bättre löner inom sjukvården.

Ta er samman i regeringen och se till att ni som är Socialdemokrater genomför vad Partikongresserna beslut och gör en kommunreform för regioner och det kostar inget utan spar resurser till vad offentlig sektor är till för. Miljöpartiet är för direktvalda regionala organ Vänsterpartiet och det är centern, folkpartiet, kristdemokraterna och låt inte moderaterna lägga en död han på en nyttig reform. Vi behöver resurserna till vård och regional utveckling.

Det skulle även behövas en kommunreform men det återkommer jag till

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.