Vad kommer nu att hända i Grekland

Vad kommer nu att hända i Grekland. Det blev en seger för vänsterpartiet Syriza som gick till val på att stoppa besparingarna och att lånen ska förhandlas om eller avskrivas. Redan nu på morgonen säger man från ECB att några avskrivningar blir det inte.

Man har dessutom ett system som ger det största partiet extra mandat och man ligger på gränsen för att få egen majoritet trots att man ligger på drygt 36% i röstetal. Nu måste man försöka få ihop en regering med något annat parti om man inte får egen majoritet. Får man inte ihop en regering väntar nog nya oroligheter i Grekland liksom om man inte får låna pengar. Som tur är har inte Sverige lånat ut pengar till Grekland för nog har de svårt att betala sina lån och kommer att ha även i framtiden.

2 kommentarer

  1. Lars D.

    Bra att du fortsätter att kommentera politiken, Lennart. Men det är just det, kommentar till det du hör, inga visioner utanför ramen som skulle kunna skapa ett bättre liv för grekerna. Jag tror att Syrizas seger kan leda till mycket positivt, bla att EUs tvångströja kan knytas upp!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Men frågan är vad som händer om inte bankerna går med på nedskrivningar. Alla som lånar ut pengar vill ha tillbaka dem och med ränta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.