Arabiska våren blev arabiska terrorn

Arabiska våren blev arabiska terrorn. Det var jubel när diktatorerna i flera länder störtades. Kahdaffi i Libyien var väl den som de flesta gladdes mest åt. Men även i Egyptien och flera andra länder byttes ledningarna ut.

Tyvärr har det blivit så att våldsamma terrororganisationer som IS och Boko Haram startat regelrätta gerilla krig för att bilda Islamistiska stater. Nu senast i går bombade Egyptiska militären OS baser i Libyen. I Egypten har militären tagit över från den valda regeringen som till största delen var från Muslimska brödraskapet. I Syrien och i andra länder härjar och mördar IS

Nigeria där härjar gruppen Boko Haram som infört sharia lagar i en del delrepubliker redan 2008 fullt ut och i andra enbart då det gäller familjerätt. Våldet har varit brutalt i alla områden där IS och Boko Haram dragit fram för att bilda Islamistiska staten och regeringar i landet har inte varit organiserat så väl att de kunnat stoppa våldet.

Det här har gjort att flyktingströmmarna aldrig varit större i modern tid då människor tvingats fly för sina liv. Det som sker är så fruktansvärt att det går inte att beskriva. Från att ha varit förtryckta av diktatorer har man tvingats fly från terrorgrupper som dödat och ödelagt byar och städer.

Hur har det kunnat bli på detta sätt när målet var demokrati är obegripligt och tyvärr har inte världen i övrigt kunnat hjälpa till att bygga upp demokratier. Sorgligt men sant och även om man nu bombar här och där är nog risken för ett ständigt krigande och en ständig terror stor i området

En kommentar

  1. Olle

    Detta borde de som startade den Arabiska våren kunnat förutse, det kunde då de flyktingar som kom hit tidigt förutse.
    Det tar nog många år att skapa en demokrati bland alla dessa grupper och falanger som finns i dessa länder. Dessa kom inte fram tidigare när diktatorer styrde med järnhand .
    Det värsta är vad jag hört av personer med insyn i dessa grupper är vad deras planer är och vad de vill skapa även här i Norden.
    Vi måste givetvis hjälpa men också veta farorna med detta, dessa faror vill ingen politiker ta tag i tyvärr.
    Såg igår på tv att regeringen sagt nej till pengar till antiterror poliser ,detta är väldigt blåögt att inte tro att dessa behövs.
    Inom 2 år är vi också indragna i dessa globala terrorhandlingar,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.